Kommentit (7)

Hoito ei ole osaavaa. Piste.

Diagnoosista 10 vuotta, edelleen lääkeannos hakusessa, hoito lähinnä heitteillejättöä, kun ei voida tunnustaa, ettei osata hoitaa. Jätetään myös kalliimmat tutkimukset tekemättä. Viis potilaan työkyvystä. Virastoihin turha valittaa, kun potilas nyt kuitenkin on hengissä.

Maija

Anteeksi vaan, taas asiantuntija antaa väärää tietoa. Koskaan ei koskaan voi TSH:sta todeta yhtään mitään. Matala TSH kertoo hyvin usein nykyään sentraalisesta vajaatoiminnasta eikä liikatoiminnasta. Matala TSH ei kerro myöskään liikatoiminnasta lääkityllä, koska se ei ole kilpirauhas hormooni vaan se on aivolisäkkeen käskyttäjä hormooni, käskytystä ei tarvita kun purkista tulee tarvittava määrä hormoonia.-Tämä on maanlaajuinen ongelma kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa kun "asiantuntijat" antaa väärää ohjeistusta lääkärikunnalle . Myös mielialalääkkeet joita ihmisille määrätään kilpirauhasen vajaatoiminta oireisiin laskee TSH:ta, eli kilpirauhasen vajaatoiminta jää hoitamatta jos vain TSH:ta jotain tulkitaan.

Vierailija

Kauniisti puhutaan koelääkityksestä. Kesti minulla kuitenkin yli vuoden kärvistellä selvissä oireissa, ennekuin onnistuin moisen saamaan. Seurataan ja seurataan oli aina lääkärin hoito, kun TSH oli ylärajalla mutta sisällä . Ja auttoihan se, kun lopulta sain. Jotain järjen käyttöä saisi tuossa olla ihan käytännön tasollakin.

Tuisku

Miksi artikkelissa puhutaan (hyvin lyhyestä!) koelääkityksestä, mutta ei muisteta mainita, että "yleisin syy" kilpirauhasen vajaatoimintaan eli autoimmuunitulehdus (autoimmuuni kilpirauhastulehdus) on todennettavissa yksinkertaisen ja suhteellisen edullisen verikokeen avulla? SEY:n lausuntoa lainatakseni: "Lievemmässä subkliinisessä hypotyreoosissa hoitoa puoltavat TPO-va -positiivisuus, potilaan nuori ikä, struuma ja hypotyreoosiin sopivat oireet."

Mimmi

Tyroksiinin kemiallinen rakenne ei ole sama kuin luonnollisen T4-hormoonin. Tutkimuksissa on havaittu, että potilaiden vointi on ollut parempi kun heitä on lääkitty tyroksiinilla ja liolla tai eläinperäisellä lääkkeellä. Omakohtaisella kokemuksella sydämeni ei kestänyt pelkkää tyroksin lääkitystä vaan aloin saamaan tykytyksiä, paniikkikohtauksia ja takykardiaa, joita hoidettiin beettasalpaajalla. Nyt olen yhdistelmälääkityksellä tyroksiini ja lio, koska olen allerginen eläinperäiselle lääkkeelle. Vointi muuten oli eläinperäisella parempi. Sydämeni kestää nyt, kun saan myös suoraan synteettistä T3 lääkettä lioa. En käytä enää beettasalpaajaa ja tykytyksiä on hyvin harvoin, jos lainkaan. Minulta on poistettu koko kilpirauhanen.

Väsynyt etsimään apua

Yli 10 vuotta on tauti ollut minullakin. Kilpirauhasen poistostakin jo monia vuosia. Veriarvot näyttävät kuulemma lähes liikatoimintaa, vointi sen sijaan koko ajan vajaalla. Jatkuva voimakas palelu, väsymys, turvotukset, verenpaineen nousu, kolesterolin nousu... Endokrinologi voivottelee, ei aio kokeilla Lioa Thyroxinin rinnalle, ei kuulemma osaa sitä hoitoa. Ainoa vinkki oli, että pyydä työterveydestä lähete erikoissairaanhoitoon ja sitä kautta pääsyä OYS:in tutkimuksiin. Mutta kun työterveydestä EI SAA lähetettä. Terveyskeskuksesta EI SAA lähetettä. Oulussa kaksi endoa, molemmilla käyty. Voi voi... ei paljon lämmitä.

Artikkelit antavat aina liian positiivisen kuvan sairauden hoidosta. Toki joillakin thyroxin auttaa heti, mutta näppituntumalla sanottuna suurin osa hakee apua vuosikausia. Ja mitä liitännäissairauksiakin ehtii jo tulla vuosien aikana...

Vierailija

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hyvästä hoidosta Suomessa? Yleinen käytäntö on kuitenkin jotain aivan muuta. Tämä on jo kansansairaus jota tällä hetkellä potee yli kolmesataatuhatta.  Moni voi hyvin, toiset erittäin huonosti. Sekä diagnosointi että lääkitys ei ole kaikille riittävä. Pelkkä Tsh testi ei kerro, mikä solutasolla on tilanne. Kaikille Thyroxin ei riitä poistamaan oireita. Monet ovat sairauslomalla ja jopa eläkkeellä. Huonosti hoidettuna seuraa liitännäissairauksia. "Uusille lääkkeille ei ole suurta tarvetta, eikä niitä ole näköpiirissä. " Ei tarvita uusia lääkkeitä, kun niitä "vanhoja" käytettyjä ennen Thyroxiiniakin on, T3 hormonilääkettä sekä eläinperäisiä, jotka sisältävät muita tarvittavia kilpirauhashormonia kuin pelkää tyroksiinia. Monet voi näillä erittäin hyvin. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat