Kommentit (6)

Vierailija

Artikkelissa puhutaan levottomista jaloista.Minulla on taas joka öisiä

jalkaramppeja/suonenvetoja.Joka herättää öiseen aikaa jopa kymmenen

kertaa.Lähes kymmenen lääkettä kokeiltu.Villasukat, lenkin jälkeen

venytykset. Mikään näistä ei ole auttanut.Aika väsy on töihin lähtiessä

kun uni on niin huonolaatuista.Myöskin Sifrol depot -lääke on kokeiltu.

 

Vierailija

Suonenvetoon auttaa:

 

Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri muotoina. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Magnesiumöljy, Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti, Mg-tauraatti, Mg-glukonaatti, Mg-laktaatti, Mg-aspartaatti, Mg-malaatti ja Mg-orotaatti, Mg-fumaraatti, Mg-glysinaatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti ja Mg-sulfaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi (toimii ulostuslääkkeenä).

 

Ja ruokaan merisuolaa teollisen myrkkysuolan tilalle.

Vierailija

LIIKU:

Ihan tavallinen arkikävely ja pyöräily riittää

VENYTTELE:

http://www.lamk.fi/hyva/media/Documents/venyttelyopas.pdf  (sivu 12) ja googlella lisää

ANEMIA?

Anemiaa aiheuttaa raudan riittämätön saanti, raskaus (lisää raudan tarvetta), imetys, liika maidon kalsium, imeytymishäiriöt (mm. keliakia), erilaiset sairaudet, muiden ravintoaineiden puutokset ja runsaat kuukautiset.

Folaatin, C-vitamiinin ja B-12 vitamiinin puute aiheuttaa perniöösianemiaa.

Lisäksi maidon kalsium tai kalsiumvalmisteiden käyttö, heikentää raudan imeytymistä. Juo vettä. Maitotuotteita enintään 2-3 annosta päivässä. Kalsiumia on lähes joka ruuassa, joten ilman maitoakin pärjää.

Keliakia on yleisin sairaus, joka aiheuttaa anemiaa. Keliakia aiheuttaa myös lukuisten muiden ravintoaineiden imeytymishäiriöitä mm. B-12.

Keliakia voi olla, vaikka ei kauheesti vaivaa olisikaan. Hoitamaton keliakia voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa vaikka mitä, joten sitä kannattaa todellakin hoitaa.

Rauta on tärkeä osa hemoglobiinia, jonka tehtävänä on kuljettaa happea kudoksille. Lisäksi rauta osallistuu punasolujen tuotantoon ja auttaa vapauttamaan energiaa hiilihydraateista ja rasvoista kudosten käyttöön.

Aikuisen naisen saantisuositus on 15 milligrammaa vuorokaudessa, ja suomalaiset naiset saavat rautaa keskimäärin 10 milligrammaa. Runsas liikunta suurentaa tarvetta hieman. Piilevä puutos esiintyy jopa 30 prosentilla hedelmällisessä iässä olevista naisista.

Tärkein lähde on punainen liha. Veri- ja maksaruoat ovat vielä parempia, mutta niitä käytetään hyvin vähän. Rautaa saa melko hyvin myös vaaleasta lihasta ja kalasta.

D-VITAMIININ PUUTE:

Tarve on 50-100µg/vrk

A recent study found that vitamin D deficiency is significantly related to the prevalence of restless legs syndrome.
Restless legs syndrome is characterized by the involuntary movement of the legs accompanied by discomfort in the legs.
Read more: http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/recent-research-suggests-vitamin-d-deficiency-may-relate-to-restless-legs-syndrome/

MAGNESIUM:

Magnesiumin puute väestössä on yleistä.

esim. Citymarketista saa hankintatukun sitraattia (imeytyy parhaite, joten jätä muut kaupan hyllylle) kympillä 3kk satsi.
http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96

SUOLA:

Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.

Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.

Vierailija

Olen lukenut ihmisten levottomista jaloista . Minä sain avun kiusaavaan  vaivaan verenpaine mittarista . Nilkasta aloin ja mttasin koko jalasta montakertaa päivässä  . Voitteko uskoa ,kipu on poissa  . Jalat tykkäävät siitä . Kerroin  tutuille ,joilla oli sama kiusa .Heitäkin auttoi tämä homma -.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat