Näin hoidat flunssan oikein

Kommentit (4)

Vierailija

Mä en söisi mitään lääkkeitä.

 

Jaahas, taas tuntuu olevan flunssaa liikkeellä! Aina ei ole mahdollista pitää kaikkia pöpöjä loitolla, mutta vahva vastustuskyky auttaa asiaan eli hyvä ravinto, joka vahvistaa immuniteettiä. Tässä muutama hyvä vinkki:

1. Monipuolinen ja terveellinen ravinto ja /tai kotiruoka on pelkkä tyhjä fraasi, jota suurin osa suomalaisista ei edes ymmärrä. Esimerkiksi pasta, ruispala ja big mac ovat eri ruokia, mutta kaikkien pääraaka-aineena on sama ravinneköyhä vilja. Toinen haaste tulee ravintoaineiden imeytymisestä. Monen suomalaisen suoliston toiminta on kaukana optimaalisesta. 

Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

Hyvällä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla, riittävällä levolla, hyvällä yöunella ja ravintolisien käytöllä voitaisiin ehkäistä paljon terveydenhuollon kuluja. Nykyinen hoitojärjestelmä on kuitenkin jo lääkärikoulutuksesta alkaen niin lääkehoitokeskeinen, että muutos tuskin tulee tapahtumaan. Ja media ja virallinen taho kyllä varmistaa, että Matti ja Maija Meikäläinen aloittaa jatkossakin aamunsa mikropuurolla rasvattoman maidon kera ja nauttii päivän aikana runsaasti margariinileipiä :(

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

2. Varmista D-vitamiinin saanti. D-vitamiinia (tai oikeastaan se on hormoni!) syntyy ihmisen iholla auringonsäteistä kesällä keskipäivällä. D-vitamiinilla on tärkeä osuus sadoissa ihmisen kehon toiminnoissa, hyvin toimiva immuniteetti on yksi niistä. D-vitamiinia kannattaa syödä 50-100µg / vrk. D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten ja bakteereiden vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä.

3. Syö luonnonmukaista ruokaa. Vältä prosessoituja ruokia kuten viljoja, maitoa ja prosessoituja kasviöljyjä. Ne pitävät yllä tulehdustilaa kehossa ja heikentävät immuniteettia. Vältä myös valmisruokia, jotka sisältävät lisäaineita ja transrasvoja. Ruoka, joka lisäaineita tarvitsee, on itsessään vaarallisen huonolaatuinen.

4. Vältä prosessoituja maitotuotteita. Tämä koskee etenkin lapsia, sillä aikuiset eivät yleensä litki lasitolkulla maitoa. Vesi on ruoka- ja janojuoma, ei maito. Lisäksi rasvattomilla maitotuotteilla ei ole mitään tekemistä maidon kanssa eli, jos luulet, että niistä saa jotain ravintoa, kehotan googlaamaan rasvattoman maidon valmistustapoja. Nykyaikainen prosessoitu maito ei sovi monelle ja ei varsinkaan niissä määrin mitä sitä käytetään. Jos lapsellasi on jatkuvasti infektioita ja korvatulehduksia, liiallinen maidon juonti saattaa olla syynä. Maito lisää liman kerääntymistä ahtaisiin korvakäytäviin sekä lisää elimistön tulehdusta. Kokeile maidon vähentämistä ja lisää ravintoon kalsiumia sisältäviä ruokia kuten keitetyn kanamunan kuorijauhe, kasvikset, pinaatti, parskaali, lehtikaali, pähkinät, manteli, kotimainen kirjolohi, sardiinit ja tuoreet aprikoosit. Piilota lapsilta pinaatti ja lehtikaali kastikkeisiin ja smoothien sekaan, jos eivät muuten suostu syömään! 

32v terveenä, nyt 37.8

on monen ikäisiä funssia. ei kannata luulĺla että joku lääke auttaa, ennen kuin on kolme kertaa onnistunut peräkkäin.

flunssan ehkäisyyn auttaa >sään mukainen vaatetus<.

tuo tarkoittaa että laittaa syys- ja talvivaatteet viikkoa aiemmin kun olisi tarve. 

keväisin ei saa vaihtaa liian aikaisin ainakaan takkia kevyempään ja syksyllä talvitakki + "alustakki", siis villatakki korkealla kauluksella alle, hieman ylipukeutuen.

En ole sairastanut 40 vuotispäivän jälkeen 30 vuoteen, nyt sairastuin kun jouduin auttamaan onnettomuuden uhria, autossani oli vain syystakki.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat