Kommentit (10)

Vierailija

Olin prostaatan höyläyksessä TYKS urologiassa. Ylilääkäri kysyi saako sen tehdä ensimäisiä höyläyksiä suorittava erikoistuva lääkäri, hän valvoo ja hoito on yhtä pätevää kuin hänen tekemänsä. Erehdyin suostumaan. Seuravana päivänä minut valmisteltin hoitopöydälle, väliverho, puhdistukset, epiduraali. Osastopuhelimella sanottiin ylilääkärille olevan valmista. Tämä sanoi tulevansa kohta, käski aloittaa. Kun lääkäri oli edennyt eturauhasen alueelle tuli vastaan ahtaus, hän käytti voimaa, pukkasi, teki kipeää, pomppasi ylös. narkkari tuli antamaan lisää puudutusta. Sydän hätäili. Höyläys vietiin loppuun. Ylilääkäri tuli silloin paikalle. Kuulin kun supateltiin: "Ei ymmärrä varmaan, laita niin, minä puhun kotiutuksen." Heräämössä tarkkailtiin sydän hätäili vielä. Kun seuraavana päivänä menin WC käynille tuli mustaa maksoitunutta verta, olin pyörtyä. Hälytin hoitajan. Hän sanoi: "Tämä on hyytynyttä verta, ne ovat ronkkineet eturauhasta nyt peräsuoleen asti, teen tästä merkinnän raporttiin." Minut vietiin sängyllä takaisin huoneeseeni. Sama toistui kahtena seuraavana päivänä. Kotiutusta varten tuli höylännyt aloittelija ja yliläkäri. Kerroin veren tulosta. Ylilääkäri: "Se on niitä suolistoverenvuotoja, ei kuulu meille, ottakaa yhteys sisätauteihin." Pian alkoivat eturauhasen tulehdykset. Pyrin ja pääsin samaan paikkaan, tähystäjä oli sama virheen tekijä. Hän ei nähnyt mitään, ei voinut nähdä, tunnustaa. Kun muutin Heinolaan Lahdesa tähystetttin ja todettiin "via valsa" väärä tie. Jatkuvaa kipuilua ja kipulääkeitä. Tilasin hoitoraportit. Lääkäri oli väärentänyt leikkauspöytäkirjan, siinä ei mainittu "via valsaa" ainoastaan hieman isompi lastu. Yritin selvittää asiaa, Varmaan TYKS:in lääkärit tuhosivat kirjelmäni ja em. paperien kopiot, mitään ei kuulunut. Tein raportin potilasvahinkokeskukseen. Sieltä kielteinen kanta tavan mukaan. Nyt tulen viemään suoraan oikeuteen ja syyttämään Markku Rautasta hoitovirheestä, asiakirjan väärennyksestä ja pysyvän vamman tuottamisesta. Myös ylilääkärin haastan oikeuteen. Rautaselta tuntuvia korvauksia esim. 10 tuhatta €/vuosi vähinäin, sakkoja tai vankeutta, viralta pano. Ylilääkärille jokseenkin samat syytteet. Armas Kumpulainen (pietari05@hotmail.fi)

Vierailija

Se on selvä, virhe, ruuminvamma, asiakirjan väärenys. Kumpikin lääkäri käräjäsaliin, tuntuvat korvaukset, sakot/vankeutta, viralta pano.

Vierailija

Pyydä sairaalasta potilasasiakirjojen lisäksi logitiedot, mistä näkee kuka, missä, milloin on katsonut tai muuttanut sinua koskevia merkintöjä.

Vierailija

Hohhoijjaa. Lääkäreillä tai sairaalalla ei ole mitään vastuuta missään virhe tai vahinkotilanteissa. Jos möhlinyt lääkäri väärentää paperit parhain päin, ei mitään virhettä ole ikinä tapahtunut ja potilas valittaa vain aiheetta. Tämä ei tästä muuksi muutu, eikä toiset lääkärit ota mitään kantaa kollegoidensa tekemisiin, koska lääkäriliiton kollegiaalisuusohje kieltää sen sanktion tai erottamisen uhalla!

Vierailija

Jospa ne potilastiedot olisi jatkossa lääkärin lähetettävä sähköisessämuodossa johonkin sellaiseen paikkaan,jossa ne säilyisivät varmasti tallessa.Myös ne lokitiedot.Näin estyisi papereiden peukalointi omaksi eduksi.

Vierailija

 

                   Miesystävälläni on käsi holtiton se heiluu kävellessä ja oikea 

                  olkapää on matalemmalla kuin vasen. Välillä tämä käsi nykii

                 oudosti sekä pää siinä mukana että pitäisikö sitä käydä  

                 kuvauttamassa? Hän kävi lääkärillä mutta lääkäri määräsi vain  

                 fysikaalista hierontaa.

              

                 

                                                                                                  

Lassi Tiittanen

Sosiaali- ja terveysalan lupa ja valvonta virasto Valvira

Ylilääkäri

Matti Heino

Monialasekatyömies

Lassi Tiittanen

Sturenkatu 5 B 13

00510 HELSINKI

Olin tänään (07.10.2015) Kallion terveyskeskuksessa, kun vasemman jalan nilkan tulehtuneen haavan takia lisäksi se oli aamulla selvästi turvoksissa, mutta minun potilastietojani luettiin tietokoneelta, kun eilen kävin terveydenhoitaja Tarja Vuorteen hoidossa ja hän väitti, ettei haavani vuotanut, vaikka haavasiteessä oli selkeästi jäämiä vuodosta jonka olin laittanut vain noin neljä tuntia aiemmin !

Kenelle minun siis pitää valittaa, etten saanut alkuunkaan hoitoa ?

Omalääkärini on Terhi Hartikka.

pipi

Mutta mitä minun tulisi tehdä, kun minun hoidossani hyvin pitkän elämäni aikana on aina tehty sellainen virhe, että on jätetty kokonaan huomioimatta synnynnäinen parantumaton sairauteni? Sairaus jossa lääkärien olisi tullut ohjeistaa minua elämään parantumattoman sairauteni kanssa siten, että olisin osannut pyrkimään välttämään, eli ennakolta ehkäisemään niitä moninaisia sairauksia, joita parantumaton sairauteni on minulle aiheuttanut. Tuon lisäksi, ettei koskaan parantumatonta sairauttani ole otettu huomioon, on ollut minulle hyvin suurta vahinkoa ja rahanmenoa. Siitä kun sairauteni minulla todettiin tulee ensi uutena vuotena 2016 61 vuotta. Ja vuodesta 1991 minulla on ollut näyttää jokaiselle lääkärille "sadoille eri lääkäreille"  sairauteni todisteeksi lääkärintodistuksia, joiden paikkaansa pitävyyttä ei pystytä vääräksi todistamaan. Sen lisäksi, että lääkärit eivät ole huomioineet tätä sairauttani, minua on monesti kohdeltu lääkärien ja hoitajien taholta vähätellen ilkkuen, pilkallisesti, kun myös vihamielisesti, eikä lääkärit ole aina suostuneet kirjoittamaan minulle tarvitsemiani lääkkeitä, että oikeaa kiusantekoakin on esiintynyt hoidossani. Sairauteni on sellainen, että todistettavasti siitä johtuen, olen sairastanut paljon.  Kertomani on todistettavasti totta. Jos joku toimittaja uskaltaa kirjoittaa tapauksestani hän saa sen mieluusti tehdä. Ajatelkaa! Maassa jossa sanotaan olevan korkeatasoinen lääketieteellinen taito ja osaaminen, ei välitetä käyttää ihmisenhoidossa noita kehuttuja tieto/taitoja, koska rahansa saa helpommalla, ihmisen voinnista ei välitetä, onko se hoidon jälkeen hyvä, vai huono, tai huonompi kun hoidon alussa. Miten voin tehdä potilas vahinko, tai hoitovirheeistä ilmoituksen, kun koko elämäni on hoitovirheitä täynnään? Ja kun olen tehnyt hoidoistani muistutuksia niin, eihän niiden vastauksissa edes ilmene, että niihin vastannut olisi edes ymmärtänyt  sen minkä vuoksi muistutus oli tehty. Että muistutuksista ja valituksista ei ole ollut minulle mitään hyötyä, oikeudenmukaisuutta ei ihmisenhoidossa tässä maassa tunneta. Suomessa ei ole olemassa mitään paikkaa, eikä ketään ihmistä, jonka puoleen kääntymällä ihmisenhoidon saisi muunnetuksi hyväksi, ja että sairas kansalainen saisi sellaista hoitoa, jonka sanotaan takaavan tässä maassa kansalaisille subjektiivisen perusoikeuksiin perustuvan hoidon, jossa ketään ei aseteta huonompaan asemaan, joka on valetta.  Ja jos joku väittää asian olevan toisin, kertokoon vaikka näillä sivustoilla, missä on Suomessa se paikka, tai henkilö, jolta ihmisen huonoon hoitoon tarvittaessa saa avun? 

Vierailija

Voi hyvä luoja, että miksi Suomessa paapotaan lääkäreitä, ettei virheiden tekijää saisi osoittaa. Uskomatonta. Ja tuo yllämainittu asia, että "pienikin huomautus saattaa olla lääkärille vaikea kokemus". Voi hellanduudelis sentään. Haloo!? Ja tämän takia potilaiden kokemat hoitovirheet ja haitat sivuutetaan ja niitä pidetään pikkujuttuina. Aivan uskomatonta.

Hanne

Ajatelkaas, kun minun kohdallani on käynyt niin, ettei koko pitkän elämäni aikana minua tutkineet/hoitaneet lääkärit ole huomioineen sitä, mitä syntymästäni asti sairastamani parantumattoman sairauteni vaikutus on minulla havattuihin muihin sairauksiin.

Vuosikymmenistä toiseen, kymmeniä jopa satoja lääkäreitä tavattuani, yksikään lääkäri tässä  korkean tieteellisen tiedon ja osaamisen maassa ei ole minua tutkiessaan/hoitaessaan osannut ottaa potilastaan huomioon kokonaisvaltaisesti. Että mitä hyötyä on kehutusta tietämyksestä ja osaamisesta, kun sitä ei arkisessa työssä käytetä hyödyksi?

Kuvitelkaahan esim. kun tuohon synnynnäiseen sairauteeni kuuluu hengityselinsairaus joka on vaivannut minua koko elinaikani 80 vuotta, niin koskaan kukaan lääkäri ei ole edes yrittänyt auttaa minua selviytymään paremmin tämän hengityselinsairauteni kanssa.

Että jos esimerkkiä huonosta hoidosta tarvitaan niin, minun kohdallani sellainen löytyy.

Ja kun jos ajattelee, kun  hoitovirheet minun kohdallani ovat toistuneet 80 vuoden ajan, kuka korvaa sen kaiken, mitä tuosta on ollut haittaseuraamuksia minull`? Ja millä vuosikymmenten haitat pystytään koskaan minulle korvaamaan?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat