Kommentit (4)

Vierailija

Artikkelissa "Apua Sjögrenin oireyhtymään" puhutaan ainoastaan suun ja silmien kuivuusoireista, mitkä ovatkin syndrooman merkittävin oire, mutta vain osasta oireita puhumalla annetaan väärä kuva oireyhtymästä, joka pahimmillaan aiheuttaa työkyvyttömyyttä mm. nivel- ja lihaskipujen, kuumeilun sekä väsymyksen vuoksi.

Katkelma reumaliiton sivulta: "---Myös mahan ja suoliston rauhaset voivat vahingoittua, josta voi seurata B12-vitamiinin ja raudan imeytymisen puutosta.  --- Sjögrenin oireyhtymään kuuluu runsaasti yleisoireita, joista tavallisimpia ovat väsymys, fibromyalgiaa muistuttavat nivelkivut, valkosormisuus, ihottuma ja kuumeilu. Myös munuaistautia, imurauhasten turpoamista ja erilaisia hermoston oireita voi olla."

Vierailija

Vierailijan 9.7. kommentit olivat paikallaan.Suun kuivuus ilmeisesti ulottuu ruokatorveenkin, koska on  vaikea niellä, kurkku polttelee aika-ajoin, hampaita paikataan jatkuvasti, mutta kaiken tämän kestäisi, ellei olisi tätä lamaavaa väsymystä, nivelsärkyjä, lämmönnousua- nukahtelen pitkin päivää ja siten havahdun hereille- sinänsä sekin epämiellytävä kokemus. Lymfosyyttien puutos altistaa  infektkioille- paha sylkirauhastulehdus ja keuhkokuume (viikkoja kestänen yskän jälkeen) on koettu viime keväänä. Marevan-potilaana en voi käyttää tulehduskipulääkkeitä, muukin lääkitys tarkkaan valvottava-- tämä on tosi lamaava ja inhottava sairaus, kun oreilee niin monella tavalla eikä sairaudesta parane.!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat