Kommentit (3)

Vierailija

Venytettäessä jännettä jutussa kuvatulla tavalla, jännettä voi myös kevyesti hieroa kantapään suunnasta jänteen kiinnityskohdasta kohti varpaita.  Tämä tehostaa venytyshoitoa.

Vierailija

Minulla on ollut kaksi kertaa plantaarifaskiitti, ensin parikymppisenä johtuen vääränlaisista juoksukengistä (pronaatiotuki). Sain tuolloin terveyskeskuksessa kortisoniruiskeita, joista oli vain tilapäinen apu ja lisäksi ruiskeella on potentiaalinen haitallinen vaikutus akillesjänteeseen. En suosittele. Vaiva pitkittyi ja kärsin siitä yli vuoden. Sitten kävin tunnetulla ortopedilla, joka määräsi aamuin illoin otettavaksi 250 mg Naproxenia. Kuuri oli varsin pitkä, mutta tehosi. Luupiikki oli parikymmentä vuotta oireeton. Kävin myös hyvällä fysioterapeutilla juoksuaskeleen ja -asennon videoanalyyysissä, jossa ei ollut moitittavaa. Tukipohjallisia en tarvitse.Olen käyttänyt neutraaleja hyvin vaimennettuja juoksukenkiä. Olen aktiivijuoksija ja luulin vaivan jääneen menneisyyteen, kunnes satuin kuntosalilla hyppimään hyppynarulla huonoilla vaimentamattomilla kengillä. Omatoimisena hoitokuurina totaalinen noin kuukauden juoksutauko ja lisäksi söin kolme viikkoa aamuin illoin 250 mg Naproxenia. Somacia voi ottaa ko. Lääkkeen kanssa vatsaärsytyksen ehkäisemiseksi, mutta itse en sitä tarvinnut. Lisäksi tein jalkapohjan kalvojänteen venytyksiä. Tämä tepsi jälleen ja vaiva parani. Nyt olen taas juoksukunnossa ja jalka on oireeton. Oma neuvoni on: vältä kovapohjaisia kenkiä, juoksukengät neutraalit ja hyvin vaimennetut, vapaa- ajan kenkienkin pitää olla ergonomiset ja pehmeät ( esim. Ecco), kotona pidän koko ajan crocsin keveitä ja pehmentäviä lipokkaita, juoksutauko voi tuottaa tuskaa, mutta muuten vaiva pitkittyy, en suosittele kortisoniruiskeita, vaan naproxenia (resepti), joka on mielestäni paras tulehduskipulääke ja tepsii myös päänsärkyyn tosi hyvin. Vaiva kannattaa hoitaa heti oireiden alkaessa kuntoon, jottei se pitkity. 

Nilkkakipuinen

Hei, 2015 sain tällaisen diagnoosin :
FTA :n kookas ruptuura, pieni FC -ruptuura. Deltan ulkolehden distensio. Jenteet ehjät. ADM - lihas täysin atrofioitunut,todennäk aiemman hermopinteen seurauksena. Tälle altisamassa plantaarifaskiittiin liittyvä sporn.
Nyt perjantaina 21.10-16 loukkasin saman nilkan uudestaa ni onko mahdollista että FTA on revenny uudestaan?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat