Ihokarvani kasvavat helposti sisäänpäin kun niitä poistaa esimerkiksi kylmävahaliuskoilla. Onko mitään niksiä tämän ehkäisemiseksi?

Ihokarvojen poisto, oli menetelmänä sitten höyläys, vahaus tai epilointi, tekee iholle mikroskooppisen pieniä rikkoutumia, jotka kasvavat umpeen salamannopeasti ihon uudistumisen myötä. Uusi tai katkennut karva ei aina pääse kasvamaan normaalisti ihon läpi, vaan jää ihon sisään muodostaen ikävän patin.

Aika monen sääriä koristaa valkoinen ja hilseilevä kuiva pinta. Ihon pitäminen pehmeänä ja kosteutettuna saattaisi ehkäistä myös sisäänpäinkasvaneiden ihokarvojen muodostumista. Kokeile kahden K:n menetelmää:

Kuori: Varsinkin valkoisille ja pöliseville säärille kannattaa tehdä kuorinta säännöllisesti esimerkiksi kerran viikossa. Huolehdi, että kuorintavoide on hellävarainen, kuten Lumenen uusi, ihanantuoksuinen, kuoriva suihkugeeli. Voit tehdä myös oman, ekologisen kuorintavoiteen sokerista ja hunajasta tai öljystä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kosteuta: Useimpien sääret kaipaavat rasvaa joka päivä. Karvojenpoiston jälkeen kannattaa valita joku kevyt ja helposti levittyvä vartalovoide tai geeli. Paksut ja rasvaiset voiteet tai tiukat sukkahousut eivät ole paras vaihtoehto iholle karvanpoiston jälkeen.

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla