Saan joka kerta pitkäkestoista ärsytystä ihokarvojen höyläämisen tai pinseteillä nyppimisen jälkeen. Puhdistan ihon alkoholiliuoksella ennen ja jälkeen toimenpiteen, mutta se ei auta asiaa. Miten ihokarvat saisi siistittyä hellävaraisesti?

Lämmin vesi ja saippua riittävät ihon pesuun ja pehmittämiseen ihokarvojen ajelun yhteydessä. Vedellä ja saippualla pehmitetyn ihon ajelu sujuu helpommin, tietenkin myötäkarvaan.

Hellävaraisin kaveri höylälle on ehdottomasti perusvoide. Iho taputellaan höyläämisen jälkeen kuivaksi ja annetaan rauhoittua. Muuta rasvaa et ihollesi sillä kertaa tarvitsekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pinseteillä nyppiminen, epilaattori tai vahaliuskat nyppäisevät karvat pidemmäksi aikaa. Ihon punoitus muutama tunti karvanpoiston jälkeen on normaalia. Ihon kannattaa antaa toipua rauhassa toimenpiteen jälkeen ilman paksuja rasvoja tai ärsyttävää alkoholia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikäli iho kaikesta huolimatta protestoi höyläystä tai karvojenpoistoa, voisi laserhoidosta olla apua. Itse toimenpide ei pahemmin satu, mutta hoitokertoja voi tarvita useamman. Lisäksi toimenpide on kallis.

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla