Mikä olisi turvallisin ja allergiaystävällisin tapa värjätä hiuksia? Moni tuttuni on allergisoitunut hiusväreille. Värjään hiuksiani 5 viikon välein, enkä haluaisi olla vielä harmaa.

Sekä kampaamoiden että markettien kestoväreissä allergisoivat väriaineet, jotka ovat p-phenylenediamine- nimisen aineen johdannaisia. Ilman näitä aineita hiuksiin ei synny kestävää väriä. Allergian tuloa voi välttää tai viivästyttää pidentämällä värjäysväliä, ottamalla raitoja tai värjäämällä vain tyveä, eikä joka kerran koko tukkaa. Jos värjää itse, on erittäin tärkeää noudattaa pakkauksen käyttöohjeita ja käyttää suojakäsineitä. Mikäli on aiemmin saanut allergiaoireita, kuten pään alueen kutinaa, ihottumaa tai turvotusta, mitään kesto- tai kevytvärejä ei tule käyttää. Huomioithan, että alle 16- vuotiaille ei suositella kesto- tai kevytvärejä.

Suora- ja kasvivärit eivät sisällä yleisesti allergisoivia väriaineita. Värin kestävyys ei ole harmaissa paras mahdollinen, mutta kokeilemalla selviää, miten värit sopivat oman hiuslaadun kanssa yhteen. Suoravärejä löytyy esimerkiksi Goldwellilta, Sebastianilta ja L´Oréalilta, kasvivärejä taas esimerkiksi Logonalta, Santelta tai Urtekramilta. Jos et ole ennen värjännyt kasviväreillä, suosittelen ekokampaajaa, joka osaa tehdä hiuksille juuri oikean cocktailin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla