Mitä helppoja konsteja olisi hampaiden vaalentamiseen? Yritän käyttää säännöllisesti hampaita valkaisevia tahnoja, mutta en ole huomannut suurta eroa.

Vaalentavien tahnojen teho on mieto ja perustuu esimerkiksi pinnallisia värjäytymiä hajottavan entsyymin toimintaan tai hankausaineen käyttöön. Hampaan ominaisväriä ei pystytä tahnalla muuttamaan, mutta pintaan voi saada tasaisemman ja vaaleamman sävyn säännöllisellä käytöllä.

Hammaskiille vaurioituu helposti, joten valkaisutuotteiden kanssa on syytä olla varovainen. Varsinkin netistä ostettavat kotivalkaisutuotteet voivat olla liian vahvoja. Parasta onkin kääntyä hammaslääkärin puoleen, mikäli toivoo valkoisempaa hammasrivistöä turvallisin keinoin. Halpa ja nopea pika-apu löytyy ruokakaapistakin, mutta soodalla harjauksen voi tehdä vain pari kertaa vuodessa, ettei kiille vaurioidu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ei-toivotun lisäsävyn hampaille tuovat erityisesti tupakka, kahvi, tee, kolajuomat, punaviini, jotkut mausteet sekä hedelmä- ja marjamehut. Hampaat kannattaakin pestä tunnin sisällä värjäävän ruoan tai juoman nauttimisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla