Minulla on herkät silmät, jotka ärtyvät milloin mistäkin. Meikkejä enemmän ärsyttää meikin poisto. Olen kokeillut erilaisia silmämeikinpoistoaineita huonoin tuloksin. Mitä suosittelisit?

Jokaisella kosmetiikkasarjalla on oma silmämeikinpoistoaineensa, joka on tehty mahdollisimman hellävaraiseksi. Kaikille tapa, jossa silmiä pyyhitään meikinpoistoainetta sisältävällä liinalla tai lapulla ei kuitenkaan sovi. Syitä on useita. Joskus meikki ei lähdekään kokonaan pois vaan jää yöksi silmiin ärsyttämään. Toisinaan meikki lähtee, mutta puhdistusainetta jää silmiin. Varsinkin öljypitoiset silmämeikinpoistoaineet jäävät helposti iholle. Tämä näkyy aamulla silmien turvotuksena. Kolmas ja tavallisin syy on se, ettei silmä kestä pyyhkimistä ja hankausta määräänsä enempää.
Mikäli käytät vesiliukoista silmämeikkiä, voit kokeilla puhdistaa koko meikin yhdellä tuotteella, puhdistusemulsiolla.

Puhdistusemulsio hierotaan kasvoille ja silmille saippuan tapaan ja huuhdellaan runsaalla, haalealla vedellä pois. Puhdistusemulsioita löytyy joka lähtöön ja sopiva löytyy kokeilemalla. Jos nurkissa lojuu ylimääräisiä kevyitä kasvovoiteita tai perusvoiteita, joille ei ole käyttöä, lähtee meikki ja lika mainiosti myös niiden avulla. Kannattaa kokeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla