Haluaisin vinkkejä, kuinka suhtautua ruokaan normaalisti. Olen ylipainoinen (BMI 29) ja käytännössä ajattelen ruokaa koko ajan. Välillä syön hyvinkin terveellisesti ja kuntoilen ahkerasti, sitten taas alan lipsua ja syön typerästi, kuten suklaalevyn päivässä. Uskottelen lähipiirille syöväni hyvin mutta todellisuudessa syön herkkuja salaa miltei päivittäin. Haluaisin suhtautua ruokaan poltto-aineena, mutta nyt se on jotain aivan muuta. Tunnen huonoa omaatuntoa herkuista lähinnä jos joku näkee, esim. mieheni edessä hävettää. Mistä saisin apua?

Et varmasti ole yksin ongelmasi kanssa. Kymmenet tuhannet suomalaiset painivat päivittäin saman kysymyksen kanssa. Turhasta syömisestä on tullut monelle keino hallita erilaisia tunnetiloja tai hetkellistä avuttomuuden tunnetta.

Pääset hyvin alkuun perehtymällä esimerkiksi psykologi Teemu Ollikaisen kirjaan painonhallinnan psykologiasta Syö mitä mielesi tekee (WSOY 2012). Ammattiapua voit saada sekä ravitsemusterapeuteilta että painon hallinnan psykologiaan perehtyneiltä psykoterapeuteilta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matti Huttunen
psykiatri, psykoterapeutti

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla