Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Mitä saisi olla? Pistoksia, happoja vai valohoitoa? Ammattilainen hoitaa kauneutta osaavin käsin ja teknologia tuo lisätehoa nuorekkuuden vaalimiseen.

Hieronnalla hyvää oloa

Vaikka kosmetologi käyttää apuna esimerkiksi ultraääntä, alipainetta tai laseria, käsin tehtävät hoidot ovat edelleen suosituimpia.

Uusiin hoitoaineisiin yhdistellään hierontoja. Turvotusta häädetään lymfahieronnalla. Suosittuja ovat myös sidekudos-, painelu-, kuuma- ja kylmäkivi- ja shiatsuhieronnat.

Jo yksi hoitokerta saa ihon virkeämmän näköiseksi. Pitkäkestoisempia tuloksia saadaan useamman kerran sarjahoidolla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valohoidolla muutoksia

Valon aallonpituuksilla ja väreillä vaikutetaan ihon eri kerroksiin tavoitteen mukaan. Lasereilla ja valoimpulssihoidoilla kosmetologit ja lääkärit hoitavat couperosaa, vaalentavat pigmenttiläiskiä, hidastavat ihokarvojen kasvua tai poistavat tatuointeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkäreiden tekemällä lääketieteellisellä LED-valohoidolla hoidetaan valon aallonpituudesta riippuen aknetulehdusta, ruusufinniä tai punoitusta. Sitä käytetään myös ihon nuorentamiseen ja kiinteyttämiseen.

Jos valon vaikutusta tehostetaan lääkkeillä tai erikoisvoiteilla, hoitoa kutsutaan foto­dynaamiseksi eli PDT-hoidoksi. Sillä voidaan kosmeettisten hoitojen lisäksi hoitaa myös laaja-alaisia auringonvalovaurioita ja ihosyövän esiasteita ilman arpia.

Mesoterapialla nuoruutta

Kosmetologit imeyttävät tehoaineita ihon läpi ultraäänellä tai sähkölaitteilla. Käytössä on myös neulausrulla, joka tekee ihon pintaan pieniä, näkymättömiä reikiä, joiden kautta ihoa nuorentavia ja kosteuttavia hoitoaineita imeytetään.

Esteettiseen ihonhoitoon perehtyneiden lääkärien tekemässä mesoterapiassa mennään syvemmälle ihon läpi. Neulausrullan tekemien reikien lisäksi ihoon viedään ruiskutuslaitteen neulapistoksilla vitamiineja, antioksidantteja, amino- ja hyaluronihappoa tai lääkeaineita. Iho kiinteytyy ja pinta siliää nuorekkaaksi.

Pistoksilla sileyttä

Nuoruuden pyöreyden ja ryppyjen silottelun suosituin keino on erilaiset pistoshoidot. Valahtaneita piirteitä, kaventuneita huulia ja juonteita täytetään valmisteilla, jotka nostavat ryppyjä ja kosteuttavat ihoa. Yksi suosituimmista täyteaineista on hyaluronihappo. Sillä silotetaan kasvojen lisäksi kaulaa, kämmenselkiä, dekolteeta ja muita alueita.

Täyteaine pysyy käyttötarkoituksesta ja aineen ominaisuuksista riippuen muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen, kunnes se hiipuu hiljalleen pois. Iho ei jää lurpottamaan vaan palautuu hiljalleen ennalleen.

Ryppyjä loivennetaan myös botuliinitoksiinilla. Se on lääke, jota saavat käyttää vain lääkärit tai heidän vastuulla ja hoitomääräyksestä työskentelevät sairaanhoitajat. Lääke saa lihaksen supistumaan rauhallisemmin. Seurauksena juonteet näkyvät loivempina.
Lääkärit käyttävät usein molempia pistoshoitoja yhtä aikaa.

Hapolla sileäksi

Kemiallisessa kuorinnassa iholle levitetään erivahvuisia happoja riippuen siitä, mitä ongelmaa hoidetaan ja millainen tulos halutaan saada aikaan.

Miedoimmillaan kosmetologin tekemänä ihon väri kirkastuu ja iho hilseilee kevyesti muutaman päivän ajan.  

Lääkärien käytössä on ihoa syvemmältä kuorivia aineita esimerkiksi arpien ja ryppyjen hoitoon. Alta paljastuu sileämpi, kiinteämpi ja väriltään tasaisempi iho.  

Maksaläiskiä kuoritaan pois kevyemmillä hapoilla. Kuorintoihin käytettävät hapot ja niiden käyttötavat ovat kehittyneet. Uusimmat hapot eivät välttämättä aiheuta ihon kuoriutumista ollenkaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla