hilse, kuiva päänahka, kutina
Kuva Shutterstock

Kuiva päänahka on monen ongelma. Auttaako ahkera pesu ja millä olisi parasta pestä?

Jos hiuspohja kutisee, kokeile ensiapuna rauhoittaa sitä hoitoaineella.

Harjaa hiuksia päivittäin, se virkistää hiuspohjaa ja antaa kiiltoa hiuksiin. Tavoite on pitää hiukset pehmeinä ja hiuspohja joustavana pesu- ja hoitoaineella.

Saako pestä joka päivä?

Saa, kunhan käyttää hiusten laadulle sopivaa sampoota ja hoitoainetta. Sampoo avaa hiuksen pinnan ja poistaa lian. Hoitoaine kosteuttaa ja hoitaa sekä sulkee hiuksen pinnan. Sampoo ja hoitoaine voivat olla eri tuoteperheistä. Esimerkiksi kosteuttava sampoo ja tuuheuttava hoitoaine toimivat hyvin yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos hiuspohja hilseilee, hilsesampoo rauhoittaa kutinaa ja puhdistaa hyvin. Sen pariksi sopii kosteuttava hoitoaine.

Jos käytät päivittäin vahaa tai muotoilutuotetta, pese hiukset ja hiuspohja syväpuhdistavalla sampoolla kerran viikossa. Kokeile myös hiuspohjan kuorinta-ainetta. Tai vaahdota hiukset kahdesti hyvin, jotta rasvat lähtevät pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaihtele sampoita ja hoitoaineita hiusten, hiuspohjan ja muotoilutuotteidenkin mukaan. Lisää sampoo hiuksiin käsien kautta ja hiero hiuspohjaa sormenpäillä, jotta se puhdistuu hyvin.

Hiuksia ei kuitenkaan kannata pestä vain tavan vuoksi, sillä vesipesu kuluttaa aina jonkin verran hiuksia. Se myös hieman lyhentää värjättyjen hiusten värinkestoa ja hehkua. Pesuväliä voi pidentää kuivasampoolla. Myös muotoilu auttaa. Kun hiukset muotoilee heti pesun jälkeen koholle päänahasta, ne pysyvät kauemmin puhtaina ja kuohkeina.

Jos treenaat paljon, älä jätä hikeä päänahkaan kutisemaan. Huuhtaise se pois vaikka vedellä mahdollisimman pian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla