Seerumipurkkien kyljissä näiden ihmeaineiden luvataan tekevät yhtä ja toista. Selvitimme, mitä lupaukset tarkoittavat ja kokosimme pienen seerumisanaston.

Seerumeita, kuten voiteitakin, on eri käyttötarkoituksiin ja eri ihotyypeille. Ne lupaavat kosteuttaa, kiinteyttää, rauhoittaa tai suojata ihoa.  
Esimerkiksi kosteuttava seerumi kosteuttaa ihon pintaa, jolloin iho tuntuu joustavalta, pehmeältä ja miellyttävältä. Kosteuttava seerumi voi myös jäädä ihon pintaan, jolloin se estää  kosteuden haihtumista.
Kiinteyttävä seerumi lupaa vähentää juonteita esimerkiksi täyttämällä niitä. Kohottava seerumi taas muodostaa ihon pintaan kalvon, joka saa ihon näyttämään ja tuntumaan napakammalta.

Seerumisanasto

Elvyttävä ➠ Tehostaa ihon aineenvaihduntaa, jolloin ihon uusiutumiskyky paranee.
Kiinteyttävä ➠ Ainesosat vaikuttavat kollageenin ja elastiinin muodostukseen. Tuote saattaa tehdä ihon pinnalle kalvon, joka saa ihon näyttämään napakammalta.
Kosteuttava ➠ Sisältää ihoa kosteuttavia ainesosia. Suosikkiaine on hyvin kosteutta itseensä sitova hyaluronihappo.
Pikakaunistava ➠ Sisältää pieniä juonteita silottavia ainesosia sekä valoa heijastavia tai ihon väriä tasoittavia pigmenttejä, jotka saavat ihon näyttämään tasaisemmalta.
Rauhoittava ➠ Sisältää aineita, joilla on todettu olevan ihon tilapäisiä ärsytyksiä rauhoittava vaikutus.
Ravitseva ➠ Sisältää ihon kuntoa parantavia mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja ja tyydyttämättömiä rasvahappoja.

Lue, miten seerumeita käytetään

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin anti-age-tuotteet toimivat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ihotyyppi poikkeaa tavallisesta, on paras yrittää valita kosmetiikka omalle ihotyypille tarkoitetusta tuotteista. Niitä on olemassa esimerkiksi kuivalle, rasvaiselle tai couperosaiholle.

Lue lisää: Allergiaa kosmetiikasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla