Valitse liivit lajisi ja rinta­si mukaan. Toppi voi riittää pienipoviselle, liivimalli antaa enemmän tukea.

Iso ei tavallisille rintaliiveille urheilussa! Urheiluliivit estävät rintojen venymisestä johtuvien arpien ja kudosvaurioiden syntymistä. Oikein valitut liivit pitävät rinnat kunnossa. Vanhat löystyneet liivit joutavat kaatopaikalle, eivät kuntosalille.

Sovita niin löydät sopivat. Kokeile useampia malleja, jotta löydät poveasi parhaiten tukevan ja mukavalta tuntuvan mallin. Pyydä rohkeasti myyjää avuksi, niin säästät aikaa etkä tee virheostoksia.

Muista seuraavat asiat:

Kokeile liivien toimivuutta jo sovituskopissa. Hypi ja juokse paikallasi, heiluttele ja pyörittele käsiäsi. Jos harrastat esimerkiksi joogaa, varmista etteivät hakaset tai saumat paina selkää makuulla ollessasi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mieti myös, miten saat liivit puettua ja riisuttua. Hikisenä liivien pyöräyttäminen ympäri vatsan päällä tai kireistä topeista ulos pujottautuminen voi olla hankalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huolla liivit hyvin

Tekniset kankaat menettävät käytössä joustavuuttaan, joten liivivarasto on syytä päivittää säännöllisesti. Hiki vähentää elastisuutta, siksi liivit kannattaa pestä heti urheilun jälkeen. Kaarituettomat liivit voi pestä koneessa pesupussissa, kaarituelliset pestään käsin. Älä käytä valkaisu- tai huuhteluainetta, sillä ne tuhoavat teknisten kuitujen ominaisuudet.

Lue myös:

Kokeile niskajumppaa päänsärkyyn

Kumpaa sinulle: hikistä treeniä vai lempeitä liikkeitä?

Taltuta hiki oikein

Sisältö jatkuu mainoksen alla