Kesälomalla rentoutuneet hartiat ja niska ovat taas kovilla, kun istumme tuntikausia koneen äärellä. Tee nämä kolme pientä liikettä joka päivä, niin yläkroppa ei ala lyyhistyä kumaraan ja saat pidettyä niskan siinä, missä sen pitääkin olla.  

1 KAULA- JA RINTARANGAN OJENNUS

TEE NÄIN Käy selinmakuulle polvet koukussa. Jos sinulla on niskassa niin sanottu emännän kyhmy, laita takaraivon alle pyyhetaitos (A). Uloshengityksellä litistä vatsaa, paina takaraivoa kevyesti kohti lattiaa ja leukaa kohti kaulaa – eli tee reilu kaksoisleuka (B). Sisäänhengityksellä hellitä.

MUISTA Pidä selkä ja niska pitkinä koko liikkeen ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

TOISTA 10 x

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

2 RANGAN JA OLKAPÄIDEN AVAUS

TEE NÄIN Käy samaan alkuasentoon (A). Lisää edelliseen liikkeeseen kädet. Uloshengityksellä litistä vatsaa ja paina takaraivoa kevyesti kohti lattiaa. Ojenna selkä ja niska pitkiksi ja vie kädet suorina, peukalot edellä, katon kautta (B) kohti lattiaa (C). Sisäänhengityksellä pidä vatsa aktivoituna ja palauta kädet samaa reittiä takaisin.

MUISTA Tee kahta ensimmäistä liikettä päivittäin, jolloin emännän kyhmyn alueen aineenvaihdunta vilkastuu ja ryhti oikenee.

TOISTA 10 x

 

3 RINTARANGAN KIERTO

TEE NÄIN Asetu kylkimakuulle polvet koukussa, kämmenet ristissä pään takana (A). Uloshengityksellä litistää vatsaa, avaa oikea kyynärpää oikealle ja tunne kiertoliike rintarangassa (B). Sisäänhengityksellä kierrä takaisin. Pidä polvet yhdessä koko liikkeen ajan ja kierrä vain sen verran kuin selkä kiertyy. Katse seuraa mukana.

MUISTA Jos haluaa tehostaa liikettä, työnnä päällimmäistä polvea eteen samalla, kun kierrät taakse.

TOISTA 10 x ja vaihda sitten puolta

 

Asiantuntijana ja mallina Johanna Eskola-Oliva, työfysioterapeutti ja personal trainer, Mehiläinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla