Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Leimaavaa tai ei, mutta yhden asian mies ja joka suuntaan itsensä hajottava nainen piirtyvät esiin koetilanteessakin.

Naiselta sujuu samaan aikaan ruoanlaitto, läksyjen kuulustelu ja kännykkään puhuminen, kun taas mies ei osaa ryypätä ja puhua yhtä aikaa. Tämä vanha vitsi on nyt todistettu kahdessa psykologisessa kokeessa.

Ensimmäisessä kokeessa 120 miestä ja naista pantiin suorittamaan kahta tehtävää tietokoneella. Ensin peräkkäin ja sitten samaan aikaan.

Kun tehtävät tehtiin peräkkäin, miehet ja naiset olivat yhtä nopeita, mutta kun hommat pilkottiin ja sekoitettiin, naisten olivat ylivoimaisia. Heidän testiaikansa piteni vain 61 prosenttia, miesten 77 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen koe mittasi asioiden hoitumista arjessa. 47 naiselta ja mieheltä kysyttiin, kuinka he etsivät kadonneita avaimia ja kaupungin kartalta ravintolasymboleita – samalla piti ratkaista yksinkertaisia laskutehtäviä. Sitten soi puhelin, ja jos siihen vastasi, kysymyksiä tuli lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässäkin kokeessa naiset olivat ylivoimaisia. He pystyivät paineen alla suunnittelemaan, keskittymään ja käyttämään hyväkseen tarjolla olevaa vähäistä tietoa paremmin kuin miehet.

Koska moniajo ei suju miehiltä, heidän kannattaisi ehkä pitää kännykkä taskussa, kun on muuta puuhaa.

BMC Psychology

Sisältö jatkuu mainoksen alla