Kitaristi Pertti Kurikka, 58, edustaa parhaillaan bändinsä kanssa Suomea Wieniin Euroviisuissa, kirjoittaa vihaisena päiväkirjaa ja laittaa lihamakaronilaatikkoa.

"Musiikki saa mut hyvälle mielelle. Meillä on joka päivä täsmällisesti treenit. Mä teen riffit, Kari Aalto sanat, Sami Helle soittaa bassoa ja Toni Välitalo rumpuja. Pertti Kurikan Nimipäivät -nimi on minusta lähtenyt, koska mä osaan soittaa kitaraa ja tehdä mitä vain juttuja.

Esiintymisessä parasta on se, että yleisö tykkää meistä. Sen huomaa heti siitä, kun hypätään lavalle ja aletaan riehua, tehdään oikein kunnolla ja otetaan kitarasta kaikki irti.

Pyöräily ja päiväkirja pitävät terveyttä yllä. Välillä tulee riitaa bändikavereiden kanssa, välillä ei. Kiertue-elämä tuntuu paljon paremmalta kuin ensin ajattelin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustaminen on kivaa. Koneella lennetään, siellä ei ole mitään hätää. Kun kone on viistossa ja lähdetään, tulee aika hyvä meininki. Katselen ikkunasta maisemia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terveys on sitä, että jos korva on tukossa tai hampaita pitää hoitaa, niitä hoidetaan. Kari joutuu käymään jalkahoidossa, haha. Sinne minun ei tarvitse mennä, minä käyn terveydenhoitajalla.

Juon joka aamu aamukahvin ja päiväkahvin. Jos juo kaksi kuppia päivässä, ei närästä. Alkoholia en käytä ollenkaan. Isä veti jatkuvasti viinaa ja yritti tyrkyttää sitä minulle. Äiti kielsi, että älä sinä Pertti ota yhtään viinaa, älä ole niin höpsö. Äidiltä tuli hyviä neuvoja. Tupakka on ihan roskaa. Se ei ole hyväksi keuhkoille eikä sydämellekään.

Ruokaa osaan laittaa. Suosikkiruokani on jauheliha-makaronilaatikko. Otan sen paketista pois ja panen suoraan mikroaaltouuniin.

Puhevikani oli ennen paaaaljon pahempi. Yritin puhua oikein, mutta levy jäi junnaamaan nunnaamaan jummaamaan. Kaikki sanoivat, että Pertillä on puhevika, Pertti änkyttää. Silloin kun puhuu, pitää antaa kielen liikkua vapaasti ja puhua rauhallisesti, niin se menee oikein. Ei ole änkytystä enää.

Oma ikä on hyvä. Olen vieläkin nuoren näköinen, enkö olekin? Kunto on hyvä. Käveleminen on hirveän tärkeää, liikunta ja raitis ilma. Pyöräilen Lauttasaaren rannassa, siellä on kaunista.

Helsinki on kiva kaupunki, parempi kuin Vihti, josta olen kotoisin. Täällä saa ehdottomasti enemmän bailata ja käydä levykaupassa ostamassa levyjä ja stereoita. Minulla on kotona kuusi stereovehjelaitetta. Kuuntelen klassista musiikkia, punk-musiikkia, hevirokkia, reggaeta ja iskelmämusiikkia.

Kehitysvammaisista eivät kaikki välitä eivätkä haluakaan välittää. Menkää kehitysvammaiset pois, te ette osaa mitään, ei tartte tulla tähän viereen. Se ei ole kivaa, tulee paha mieli. Meidän Päättäjä on pettäjä -kappale kertoo siitä. Välittääkö Sauli Niinistö kehareista? Hänen pitää, ollaanhan me samanlaisia ihmisiä kuin muutkin. Ehdottomasti päättäjien pitäisi tulla meidän keikalle. Paavo Arhinmäki on kerran tullutkin.

Ystävät ovat elämässä tärkeitä. Äitini kuoli 1992 Koskelan sairaalassa. Kukaan ei kertonut mulle, että äiti on nukkunut pois. Arvaa, tekivätkö he väärin mua kohtaan? Tekivät. Kun oli hautajaistilaisuus, sairaanhoitaja ei soittanut minulle, miksi? Olisi pitänyt sen verran oppia, että soittaisi. Se teki vihaiseksi.

Päiväkirjaan kirjoitan aina, jos asiat eivät mene elämässä oikein. Silloin tekee mieli mojauttaa itseä nyrkillä."

toivon teille mitä parhainta menestystä ja ootte söpöjä. toivottavasti matka VIENNAAN sujuu hyvin. JOkainenhan täällä on tavallaan vajavainen. mul ei ainakaan ole mitään ns. kehitysvammaisia kohtaan. MUsta toi koko sana kuulostaa kauhealta. ei pahalla teidän bändiä ja biisiänne kohtaan, mutta sain hirveen naurunpuuskan kuunnellessani teidän voittokappaletta. Hauska ja söpö esitys. Mun tän hetken suurin murheenkryyni on se, etten pysty / osaa taitoluistella. oltiin katsomas tänään jääsatua, tietenkin hieno ja kivaa musaa.

  • ylös 11
  • alas 10

Hyvää jatkoa, Pertti! Olet hyvä tyyppi. Samoin sun bändikaverit. - Onnea Wienin-matkalle!Pidämme peukkuja.

  • ylös 9
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla