
Kasvisnauhat ja punasipuli nostavat pasta-annoksen ravintoarvoa.
KAHDELLE
Yksi annos 440 kcal
150 g pinaattinauhapastaa
2 porkkanaa
pala lanttua
½-1 punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
tilkka balsamietikkaa
mustapippuria
hienonnettua basilikaa tai persiljaa
75 g vähärasvaista fetajuustoa
1. Kuori kasvikset. Leikkaa porkkanat ja lanttu kapeiksi nauhoiksi perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
2. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
3. Keitä ensin pinaattipastaa. Kun pastan keittoajasta on muutama minuutti jäljellä, lisää punasipulisuikaleet, porkkana- ja lanttunauhat, ja keitä vielä pari minuuttia.
4. Kaada vesi kattilasta ja lisää pastan ja kasvisten joukkoon öljy, balsamietikka, mausteet ja hienonnettu basilika tai persilja. Sekoita huolella.
5. Jaa kahdelle lautaselle ja murusta päälle fetajuusto.
VINKKEJÄ
• Huuhtelemalla fetajuuston saat siitä vähäsuolaisempaa.
• Fetajuuston rasvapitoisuus on 1,5-22 %, joten ruoan energiamäärä riippuu juustovalinnasta.
• Tuorepastaa käyttäessäsi lisää porkkana- ja lanttunauhat heti keittämisen alkuvaiheessa.
• Saat vaihtelua annokseen vaihtelemalla juureksia. Kokeile vaikkapa bataattia tai piparjuurta.