250 g porkkanoita
250 g palsternakkaa
250 g jauhoisia perunoita
1 rkl valkosipulilla maustettua rypsiöljyä
20–40 g inkivääriä
2–3 tl currya
7–8 dl vettä
½ tl suolaa
¼ tl vastarouhittua pippuria
1 tl yrttisekoitusta
2½ dl kaurakermaa (7 % rasvaa)
koristeeksi
yrttiöljyä tai hampunsiemeniä

1. Kuori ja pilko porkkanat, palsternakka ja perunat sekä inkivääri.
2. Kuullota inkivääri ja curry öljyssä, lisää vesi, suola ja kasvikset ja anna kypsyä.
3. Paahda kuivalla pannulla hampunsiemenet.
4. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella ja mausta yrteillä ja pippurilla.
5. Lisää kerma, koristele yrttiöljyllä tai siemenillä ja tarjoa keitto kauraleivän (tarvittaessa gluteenittoman) kanssa. Yrttiöljy syntyy, kun  silppuat basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia oliivi- tai rypsiöljyyn.

4 annosta
Valmistusaika 25 minuuttia
Maidoton, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 240 kcal
  • hiilihydraatteja 25 g
  • rasvaa 12,5 g (tyydyttynyt 0,8 g)
  • proteiinia 3,1 g

  • kuitua 6 g
  • suolaa 0,2 %