Herkullinen juustokakku on kevyttä ja mehevää tarjoiltavaa.

12:lle

Yksi annos 180 kcal

Sisältö jatkuu mainoksen alla

POHJA

Sisältö jatkuu mainoksen alla

50 g tummaa suklaata
(kaakaota 50-80 %)
½ dl pullomargariinia
1 kananmuna
½ dl hedelmäsokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl rouhittuja pähkinöitä

TÄYTE

1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (2-8 %)
1 appelsiinin tai limetin raastettu kuori
½ tl jauhettua kardemummaa
3 kananmunaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

 1. Paloittele suklaa ja sulata se margariinin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Vatkaa kananmuna ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon suklaa-rasvaseos ja yhteen sekoitetut sämpyläjauhot, leivinjauhe ja pähkinät.

3. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla. Levitä suklaataikina tasaisesti vuokaan. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

4. Yhdistä maitorahka, kevytranskankerma, sitruskuori ja kardemumma. Lisää kananmunat ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja levitä täyte suklaapohjan päälle.

5. Laske uunilämpö 175 asteeseen. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Kakku saa olla hieman tytisevä.

6. Jäähdytä ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

VINKKEJÄ

  • Suosi leivonnassa tummaa, kaakaopitoisuudeltaan korkeaa suklaata,

    50-80 g/100 g. Se sisältää sydämelle hyvää tekeviä antioksidantteja.
  • Valmiin kakun pinnalle voi raastaa tummaa suklaata. Koristeeksi sopivat lisäksi ananaskirsikat ja sitruksen kuorisuikaleet.
  • Vähälaktoosisissa maitotuotteissa suurin osa laktoosista on hajotettu entsyymin avulla ja laktoosittomissa tuotteissa laktoosi on poistettu mahdollisimman tarkasti.
  • Kokonaan laktoosittomia tai maidottomia ovat kaura-, soija- ja riisipohjaiset valmisteet.
  • Kakku sopii keliaakikolle, kun käytät gluteenitonta jauhoseosta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla