Omenareseptikilpailumme voittoisat reseptit sopivat juhlapöytään.

OMENA-VUOHENJUUSTOSALAATTI
4 annosta • Yksi annos 495 kcal

1 nippu rucolaa
1 nippu jääsalaattia
4 omenaa
½ sitruunan mehu
2 avokadoa
2 verigreippiä
4 kiekkoa vuohenjuustoa
½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 rkl voita(/margariinia)
2 rkl rypsiöljyä

PÄÄLLE
4 rkl hunajaa

PUOLUKKAVINAIGRETTE
2 rkl sokeria
2 dl puolukoita
yhden rosmariinin oksan lehdet
½ dl oliiviöljyä
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl punaviinietikkaa

1. Valmista ensin puolukkavinaigrette: Keitä kattilassa sokeria, puolukoita ja hienonnettuja rosmariininlehtiä muutama minuutti. Anna jäähtyä. Kaada pieneen lasipurkkiin öljyn, sinapin ja etikan kanssa. Sekoita voimakkaasti.

2. Revi salaatit lautasille. Kuori ja siivuta omenat ja avokadot päälle, sivele sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Fileoi greipin hedelmäliha kalvottomiksi viipaleiksi joukkoon.

3. Pyörittele vuohenjuustokiekot jauhoissa. Kuumenna rasvat paistinpannulla ja paista juustokiekot nopeasti kauniin kullankeltaisiksi. Nosta salaatin päälle ja valuta hunajaa pinnalle. Pirskota puolukkavinagrettea päälle.


OMENA-KARDEMUMMAJÄÄDYKE
8 annosta • Yksi annos 180 kcal

1 prk (250 ml) Flora Vanillaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl omenahilloa
1 dl pieniä omenakuutioita
2 rkl sitruunamehua
½ tl kardemummaa
1 kananmuna
3 rkl sokeria tai hunajaa

KANELIOMENAT
2 kotimaista omenaa kuutioina
2 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
2 tl sokeria

1. Vaahdota Flora Vanillla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri ja omenahillo.

2. Kypsennä omenakuutioita halutessasi hetki mikrossa. Lisää joukkoon yhdessä sitruunamehun ja kardemumman kanssa.

3. Erottele valkuainen ja keltuainen. Vaahdota molemmat erikseen vaahdoksi, kääntele seokseen. Mausta sokerilla tai hunajalla. Kaada jäädykemassa (silikoniseen) kakku- tai jäädykevuokaan, peitä foliolla ja pakasta yön yli.

4. Valmista kaneliomenat: Laita omenakuutiot ja sitruunamehu mikron kestävään astiaan. Ripottele päälle kanelia ja sekoita, Kypsennä mikrossa, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Lisää sokeria. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle ja koristele hieman lämpimillä kaneliomenoilla ja esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla yrteillä.

OMENA-APPELSIINIPIIRAKKA
10 palaa • Yksi pala 285 kcal

¼ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
¾ dl rypsiöljyä
½ prk (100 g) appelsiinituorejuustoa
1 rkl sokeria
1 dl kauraleseitä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa

TÄYTE
300 g omenalohkoja
2 dl kaurahiutaleita
pieni ripaus suolaa
1 dl fariinisokeria
¼ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
¾ dl rypsiöljyä

1. Sekoita appelsiinimehu, öljy, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.

2. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele omenalohkot limittäin reunasta alkaen taikinan päälle.

3. Sekoita kaurahiutaleet, suola ja fariinisokeri keskenään. Sekoita keskenään myös mehu ja öljy, lisää hiutale-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa, uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

omenareseptikilpailu