Unelmainen kakku täyttyy omenista tai muista valitsemistasi hedelmistä.

KYMMENELLE
Yksi annos 115 kcal, laktoositon

TAIKINA
2 munaa
½ dl sokeria
½ dl ruisjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
1–2 tl kanelia

KOSTUTUS
½–1 dl laimennettua sitruunamehua tai kuivaa omenasiideriä

TÄYTE JA PINNALLE
1–2 hapahkoa omenaa
(1-2 rkl sokeria)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9 %)

KORISTELU
2 makeaa omenaa
1–2 dl vahvaa puolukkamehua

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokeriseoksen joukkoon.

2. Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (24 cm) ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 15–20 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.

3. Kuori ja lohko omenat. Kypsennä mikrossa kuvulla peitettynä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta tarvittaessa sokerilla.

4. Tee koristeet. Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi. Nosta ne kiehuvaan puolukkamehuun ja hauduta pehmeiksi. Nosta reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.

5. Leikkaa kakkupohja 2–3 kerrokseen. Nosta pohja tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä päälle noin neljännes vaniljakastikevaahdosta ja puolet omenahillosta. Nosta päälle seuraava kerros, kostuta ja levitä neljännes vaniljakastikevaahdosta ja loput omenahillosta. Nosta päälle jäljellä oleva levy ja kostuta sitä vähän.

6. Levitä loput vaniljakastikevaahdosta kakun päälle ja koristele punaisilla omenalohkoilla.

VINKKI

• Vispattavasta vaniljakastikkeesta saa kevyemmän kakunpäällyksen, kun sekoittaa sen maitorahkaan

(1 dl + 1 dl). Lisää hieman vaniljasokeria, jos seos kaipaa makeutta. Maitorahka tekee täytteestä myös kiinteämmän ja siksi helpommin käsiteltävän.

• Tee koristeet makeista omenoista, jotka eivät soseudu keitettäessä.

• Omenoiden maustajiksi sopivat inkivääri, vanilja, kaneli ja minttu.

OIVALLUS

• Omenassa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja flavonoideja. Ne piilevät pääosin heti kuoren alla. Voitkin halutessasi raastaa omenat kuorineen täytteeseen. Yksi pieni raastettu omena sopii myös taikinaan.