Italialaistyyppinen leipä on sellaisenaan kelpo alkuruoka.

20 palaa
Yksi pala 70 kcal

1/3 pkt tuorehiivaa
2 1/2 dl vettä tai kasvislientä
1 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
4 dl graham- tai sämpyläjauhoja
1 1/4 dl durum-vehnäjauhoja

Päälle
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 tl sokeria
2 pientä paprikaa
10 kivetöntä oliivia puolitettuna
tuoreita rosmariininoksia
(suolahiutaleita, esim. Maldon)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon hunaja ja mausteet. Sekoita taikinaan jauhot vähän kerrallaan, koko ajan vaivaten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Alusta taikina kimmoisaksi palloksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (noin 1,5 tuntia).

3. Tee leivän päällys taikinan kohotessa. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä pannussa öljyssä, kunnes se pehmenee hieman. Mausta sokerilla. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat.

4. Kumoa kohotettu taikina jauhotetulle työpöydälle ja painele ilmakuplat pois. Nosta taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Levitä päälle sipuli-öljyseosta, oliivia ja paprikaa. Ripottele pinnalle yrttejä ja halutessasi suolaa.

5. Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vinkki

Suihkuta halutessasi uuniin runsaasti vettä paistamisen alussa suihkepullosta, niin saat rapean kuoren leipään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla