
Parsa uppoaa pinaatin kera ruokaisaan pannukakkuun.
40 PALAA
Yksi annos 35 kcal
6 dl rasvatonta maitoa
2½ dl täysjyvävehnäjauhoja
3 kananmunaa
1½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
200 g ryöpättyä tai pakastettua pinaattia
1 dl oliivirenkaita
1½ dl kevytjuustoraastetta (12 %)
200 g (pieniä) vihreitä parsoja
1. Mittaa kulhoon maito ja vatkaa joukkoon jauhot, kananmunat, suola ja pippuri. Lisää hienonnettu pinaatti, oliivirenkaat ja juustoraaste. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.
2. Kuori parsat ohuelti ja katkaise niiden tyvestä pala. Esikeitä kiehuvassa vedessä noin 4 minuuttia. Laita jäähdytetyt parsat limittäin taikinan päälle.
3. Kypsennä pannukakku 200 asteessa uunin keskitasolla puolisen tuntia.
4. Jäähdytä kakku ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.
VINKKI
- Voit lisätä taikinaan leseitä tai kaurahiutaleita lisäämään kuitupitoisuutta.
- Taikinaa tehdessäsi lisää jauhojen joukkoon aluksi vain sen verran nestettä, että saat tahnamaisen tasaisen seoksen. Lisää loput nesteestä pikku hiljaa, näin vältät taikinan paakkuuntumisen.