Parsa uppoaa pinaatin kera ruokaisaan pannukakkuun.

40 PALAA

Yksi annos 35 kcal

6 dl rasvatonta maitoa
2½ dl täysjyvävehnäjauhoja
3 kananmunaa
1½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
200 g ryöpättyä tai pakastettua pinaattia
1 dl oliivirenkaita
1½ dl kevytjuustoraastetta (12 %)
200 g (pieniä) vihreitä parsoja

1. Mittaa kulhoon maito ja vatkaa joukkoon jauhot, kananmunat, suola ja pippuri. Lisää hienonnettu pinaatti, oliivirenkaat ja juusto­raaste. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Kuori parsat ohuelti ja katkaise niiden tyvestä pala. Esikeitä kiehuvassa ve­dessä noin 4 minuuttia. Laita jäähdytetyt parsat limittäin taikinan päälle.

3. Kypsennä pannukakku 200 asteessa uunin kes­kitasolla puolisen tuntia.

4. Jäähdytä kakku ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.

VINKKI

  • Voit lisätä taikinaan leseitä tai kaurahiutaleita lisäämään kuitupitoisuutta.
  • Taikinaa tehdessäsi lisää jauhojen joukkoon aluksi vain sen verran nestettä, että saat tahnamaisen tasaisen seoksen. Lisää loput nesteestä pikku hiljaa, näin vältät taikinan paakkuuntumisen.