Värikkäillä marjoilla koristeltu kakku ihastuttaa kahvipöydässä tai jälkiruokana.

12 PALAA

Yksi annos 120 kcal, munaton

100 g saaristolais- tai maustelimppua
4 rkl punaista laimennettua mehua
1 l punaisia marjoja (vadelmia, mansikoita, punaherukoita)
1 dl kevytvispikermaa (20 %)
200 g kevyttuorejuustoa (9-13 %)
1 dl maustamatonta jogurttia (3 %)
1 dl hienoa sokeria
6 liivatelehteä + 2 rkl punaista mehua

PINNALLE
Vadelmia, mansikoita ja eri värisiä herukoita.

1. Paloittele leipäviipaleet korkeaan kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella hienoksi. Lisää mehu ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (23 cm) leivinpaperille.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan. Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi ja nosta kylmään odottamaan.
3. Soseuta 3 dl marjoista ja sokeri sauvasekoittimella. Jos käytät happamia marjoja enemmän, lisää hieman sokerin määrää.
4. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti ja marjasose keskenään. Nostele joukkoon kermavaahto. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne mehutilkassa. Kaada jäähtynyt liivate nauhana täyteseokseen vatkaimella sekoittaen.
5. Lisää kokonaiset marjat täytteen joukkoon lusikalla käännellen, jätä osa koristeeksi. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
6. Irroita hyytynyt kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele marjoilla.

Kokeile myös näitä reseptejä:

Marjaletut

Marjamuffinit

Mustikka-talkkunapiimä

VINKKI

• Tee kakku vaihteen vuoksi tummista marjoista, kuten karhunvatukoista, mustaherukoista ja mustikoista, mutta käytä koristeluun myös punaisia marjoja.

• Kakkupohjan voi tehdä digestivekekseistä tai gluteenittomista kekseistä.

OIVALLUS

• Saat kakusta maidottoman, kun käytät silkentofua tuorejuuston sijaan, soijajogurttia ja vaahtoutuvaa soijakermaa.