
Satoisa kesäkurpitsa maistuu myös makeissa piirakoissa.
12 palaa
Yksi pala 100 kcal, maidoton, laktoositon, munaton
200 g kesäkurpitsaa
1 kanelitanko
1 dl vettä
4 dl puolukoita tai punaherukoita
1 dl hillosokeria
1 tl raastettua tai hillottua inkivääriä
POHJATAIKINA
1 dl juoksevaa pullomargariinia
2 dl ruishiutaleita
½ dl ruisleseitä
1 dl ruisjauhoja
1. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot veden ja kanelitangon kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta matalalla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Vesi saa lähes haihtua kattilasta.
2. Lisää kattilaan marjat ja hillosokeri. Keitä muutama minuutti ja mausta inkiväärillä.
3. Mittaa kaikki pohjataikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Ripottele päälle hiukan jauhoja ja painele taikina ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Kaada puolukka-kesäkurpitsaseos taikinalla vuorattuun vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuttia.
Jäähdytä piirakka ja ripottele pintaan halutessasi hieman sokeria. Tarjoile sellaisenaan tai kevyen vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile myös:
VINKKI
• Taikina on pehmeää ja saat sen helpoiten muotoiltua vuokaan käyttämällä apuna jauhoja.
• Valmis pakasteruistaikina nopeuttaa piirakan tekoa.
• Voit käyttää monen värisiä kesäkurpitsoja. Varhaislajikkeet sopivat tarkoitukseen parhaiten niiden ohuen kuoren ja kiinteän koostumuksen vuoksi.