
Kerroksittain valmistettu jälkkäri on ruokapöydän kaunotar.
NELJÄLLE
Yksi annos 280 kcal, laktoositon, munaton
2 prk (à 120 g) pakastettua ruusunmarjasosetta
8 kpl kaurakeksejä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9 %)
200 g laktoositonta maitorahkaa
3 rkl hedelmäsokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Murskaa keksit kaulimella leivinpaperin päällä ja annostele tarjoilumaljojen pohjalle.
2. Sulata ruusunmarjasose ja lisää se yhtenä kerroksena maljoihin.
3. Vatkaa vaniljavaahto kovak¬si vaahdoksi. Sekoita se maitorah¬kan joukkoon, mausta sokereilla.
4. Kaada vaahto soseen päälle ja anna vetäytyä hetki kylmässä en¬nen tarjoamista.
VINKKI
• Ruusunmarjasosetta löytyy myös lastenruokavalmisteista.
OIVALLUS
• Ruusunmarja on kuitupitoisuudeltaan ruisleivän veroinen. 100 grammassa ruusunmarjaa on C-vitamiinia 14-kertainen määrä päivän tarpeeseen verrattuna.
• Hedelmäsokeri sopii erityisen hyvin diabeetikoille, sillä se nostaa verensokeria vähemmän kuin tavallinen sokeri.