Maailmanluokan Aku Ankka -taiteilija Kari Korhonen piirtää ja käsikirjoittaa Espoon Tapiolassa eikä kaipaa ulos kotiympyröistä. Hänen tarinansa koskettavat ankkafaneja 39 maassa.

Paras matka on retki pään sisälle, Kari Korhonen, 40, pohtii. Kun oma sisäinen maailma on vahva, siitä riittää ammennettavaa mitä mielikuvituksellisempiin seikkailuihin.

Erakoksi itseään kuvaileva mies on Suomen ainoa Ankkapiirtäjä ja -käsikirjoittaja. Hänen sarjojaan on julkaistu 39 maassa, aina Yhdistyneitä Arabiemiirikuntia ja Australiaa myöten.

Suuri suosio ei näy suurieleisenä elämänä. Kotoaan Korhonen poistuu vain harvoin. Työhuonekin on kätevästi kotitalon alakerrassa. Onnekseen Korhonen viihtyy hyvin itsekseen. Työ on yksinäistä puurtamista aamuyhdeksästä iltayhdeksään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Hullu se on, joka ei kotonaan viihdy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Intohimo yksityiskohtiin

Ulkomaille Korhosella ei ole hinkua. Hän pakkaa matkalaukkunsa vain, kun taiteilijaa kaivataan kertomaan työstään kirja- tai sarjakuvamessuille.

– Suurten ihmismassojen kohtaamisen jälkeen haluaisin melkein käpertyä nurkkaan ja nyyhkyttää hotellihuoneessa. Onneksi seuraavana päivänä helpottaa ja osaan jopa nauttia fanien tapaamisesta.

Korhonen pitää itseään tyypillisenä nörttinä, ja kertoo sen hitunen ylpeyttä äänessään. Hän on intohimoisen kiinnostunut yksityiskohdista. Niihin käytettyä aikaa ei lasketa:

– Kun innostun jostain, haluan tietää siitä ja sen pienimmistä sivupoluista kaiken. Lempilukemistani ovat tietokirjat.

Hatara muisti hävittää yhä useammin osan tiedoista, mutta Korhonen nauttii siitä, että on hallinnut uuden asian edes hetken. Tarvittaessa yksityiskohdat voi palauttaa mieleen kirjoista.

Kotikirjasto on rönsyilevä ja laaja. Korhonen leikkasi kirjastokorttinsa kahtia yli 20 vuotta sitten. Opuksista oli vaikea luopua lainausajan päätyttyä ja karhulappuja tuli tiuhaan. Nyt ei ole enää sitä ongelmaa, kun kaikki mielenkiintoiset kirjat ovat omia.

5-vuotiaan naurut

Piirtämistä Korhonen ei aio jättää ennen kuin joku koputtaa olkapäähän ja kehottaa laskemaan kynät. Kuulu chileläinen Disney-piirtäjä Vicar oli uransa huipulla 65-vuotiaana.

Ankkalinnan hahmoista Korhoseen vetoaa eniten Roope-setä. Keräilyvimmainen Roope on väärinymmärretty romantikko, joka ei tahallaan tee pahaa kenellekään.

Virikkeitä tarinoihinsa Korhonen saa kirjoista ja televisiosta. Harrastamaan hän ei työpäivän jälkeen jaksa, mieluisinta on olla paikoillaan.

– Televisio on ihmisen paras ystävä. Tv-tähdet eivät intä vastaan.

Ympäristöään taiteilija tarkkailee pienten yksityiskohtien tarkkuudella. Muistikirjaan ja nyttemmin sähköpostiin on tallentunut huomioita arkisista tilanteista, jotka odottavat aikaansa ja paikkaansa Ankkalinnassa.

Lapsivoittoiselle yleisölle piirtäminen ei kahlitse Korhosta.

– Piirrän 5-vuotiaalle itselleni. Jos se naurattaa minua, se naurattaa todennäköisesti lukijoitanikin.

 

Ammatti: Suomen kansainvälisesti julkaistuin sarjakuvapiirtäjä ja -käsikirjoittaja, jonka Aku Ankka -tarinoita on julkaistu 39 maassa. Kokoelmakirja Ankkojen Suomi ilmestyy syksyllä 2014.

Perhe: Kaksi maatiaiskissaa.

Asuu: Espoon Tapiolassa.

Harrastukset: Vanhojen kirjojen keräily, mielellään ensipainoksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla