Jenni listasi blogissaan 10+1 asiaa, jotka ulkomailla asuminen on hänelle antanut. Inspiroiduin postauksesta ja aloin miettiä, miltä lista omalla kohdallani näyttäisi. En tosiaankaan ole samanlainen ulkosuomalaisuuden konkari kuin Jenni, sillä omat ulkomailla oleiluni ovat aina olleet lyhyehköjä pätkiä. Kuitenkin näidenkin jaksojen aikana olen ehtinyt näkemään, kokemaan ja oppimaan kaikenlaista, joiden perusteella voin listani tehdä! Tässäpä siis asioita, joita koen näiden reissujeni aikana elämääni saaneeni.

1. Rohkeutta

Olen luonnostani utelias ja sopeutuvainen tyyppi, mutta ulkomailla asustelu on tuonut minulle silti aimo annoksen rohkeutta lisää. Kun tutustuu uuteen paikkaan, ei voi vaan jäädä nurkkaan kyhöttämään, vaan ihmisiin täytyy tutustua ja tilanteisiin lähteä mukaan reippaasti. Itsensä täytyy pistää likoon monella tapaa, ja kun sen tekee tarpeeksi monta kertaa, se kasvattaa.

2. Avoimuutta

Mitä enemmän olen matkustellut tai asunut muualla, sitä enemmän olen nähnyt erilaisia tapoja elää. On ollut todella avartavaa tutustua ihmisiin, jotka ovat täysin erilaisia ja tulevat erilaisista lähtökohdista kuin minä. Toivoisin, että kaikilla maailman ihmisillä olisi mahdollisuus tutustua samalla tavalla ihmisiin!

3. Itsetuntemusta

Monista ajatus ulkomaille lähtemisestä tuntuu eksoottiselta ja hauskalta, mutta elo ei todellakaan ole mitään jatkuvaa ilotulitusta. Päinvastoin, tuntemattomassa ympäristössä stressitekijät vaanii ihan eri tavalla. Paineen alla sitä todellakin oppii itsestään uusia puolia! Toisaalta olen myös oppinut viihtymään paremmin yksin, kun yhtäkkiä käytettävissäni ei olekaan ollut laajaa kaveripiiriäni.

4. Kiitollisuutta

Kun menee kauas, näkee lähelle - klisee, joka on totta. Kun on kaukana tutusta ja turvallisesta, perheestä ja ystävistä, niitä arvostaa ihan uudella tavalla.

5. Arvostusta kotimaata kohtaan

Vaikka joskus parjaankin suomalaisten juroutta tai marisen kylmistä talvista, on Suomi oikeasti tosi hieno valtio. Valehtelematta lähes päivittäin mietin, miten etuoikeutettu olen, kun olen saanut syntyä moiseen hyvinvoinnin kehtoon. Kaikilla on samat mahdollisuudet kouluttautua, ketään ei jätetä tyhjän päälle ja terveydenhuolto on ilmaista, se on aika hienoa se.

6. Kärsivällisyyttä

Kärsivällisyys ei todellakaan ole mun hyve, ja olen välillä varsin lyhytpinnainen tapaus. Valitettavasti hommat hoituvat harvassa maassa samalla tehokkuudella kuten Suomessa, ja etenkin Keniassa muistan tottuuneeni odottelemaan tuntikaupalla jonkun pikku asian hoitumista.

7. Mukavuusalueelta poistumista ja spontaaniutta

Kuten aiemmin sanoin, vieraassa ympäristössä sitä joutuu pistämään itsensä likoon paljon useammin kuin tutuissa piireissä. Mukavuusalueelta on pakko poistua aika ajoin. Olen myös enemmän spontaani, ja pyrin tarttumaan tarjouksiin paljon hanakammin kuin Suomessa.

8. Small talk-taitoa

Vaikka olen kohtuu puhelias, näin suomalaisena small talk ei aina taivu niin luontevasti kuin toivoisin. Olen kuitenkin kehittynyt tässä erityisesti kuluneen vuoden aikana, kuten myös muissakin sosiaalisissa taidoissani!

9. Uusia kokemuksia

Vaikka aina kaikki ei ole mennyt niin kuin Strömsössä ja välillä uudessa ympäristössä elo on aika stressaavaa, monet kaikista hauskimmat kokemukseni ovat sattuneet juuri näiden reissujeni aikana. Onpahan ainakin jotain, mitä sitten kiikkustuolissa muistella. :)

10. Uusia ihmisiä

Viimeisinpänä muttei vähäisimpänä, uudet ihmiset ovat varmaan yksi tärkeimmistä asioista, joita olen saanut näin reissujeni aikana elämääni. Osa on jäänyt elämääni pysyvästi, osan kanssa ollaan silloin tällöin yhteyksissä ja osa on jäänyt kelkasta. Tiedän kuitenkin, että suurimpaan osaan voin ottaa yhteyttä pitkänkin ajan jälkeen, jos olen vaikkapa tulossa heidän kotimaahansa kyläilemään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat