Täytin eilen kolmekymmentäyksi vuotta. Toisin kuin viime vuonna, minkäänlaista ikäkriisiä ei ollut ilmoilla - päinvastoin. Odottelin kolmenkympin täyttymistä jollakin tapaa ainakin 27-vuotiaasta saakka, ja nyt kun se rajapyykki on saavutettu, jäljellä ei ole enää minkäänlaista stressiä, heh. Tuntuu, että 31 on juuri sopiva ja hyvä ikä!

Mitään ihmeempiä synttärijuhlallisuuksia en ollut päivälle suunnitellut, sillä olihan keskiviikko, normaali kiireinen työpäivä. Poikakaverini kuitenkin oli päättänyt järjestää mulle yllätyksen, ja sain töihin tekstarin, että 17.50 pitäisi olla valmiina lähtöön. Meinasi tulla vähän kiire, kun olin suunnitellut työmatkajuoksevani mutkan kautta kotiin. Juoksin sitten hieman lyhemmästi, ja ehdin kuin ehdinkin käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteet.

Tiesin, että mennään jonnekin syömään (mikä oli ihan hyvä, sillä juoksun jäljiltä oli jäätävä nälkä), mutta en aavistanut yhtään, että minne. Olin tosi pihalla, kun jäimme bussista Eirassa ja kävelimme kohti Huvilakatua - päässäni syttyi lamppu vasta kun olimme Chef&Sommelierin pihalla! Taisin päästää pari riemunkiljahdusta ja tehdä tasajalkahyppyjä, niin innostunut olin meidän dinneripaikasta.

Ravintola oli ihanan pieni ja intiimi, ja puoli seitsemältä paikalla kaikki paikat eivät vielä olleet täynnä. Paikka kuitenkin alkoi täyttyä pikku hiljaa, ja loppuillasta jokaikinen paikka oli täytetty. Istuimme aika lähellä viereistä pöytää, mutta minua se ei haitannut ollenkaan.

Me söimme seitsemän ruokalajin menun ja otimme kylkeen sommelierin valitseman menulle paritetun viinipaketin. Odotukseni olivat aika korkealla paikan Michelin-tähden vuoksi, enkä kyllä joutunut pettymään (heh, ihan kuin olisin jokin ruokakriitikko). Rakastan ravintoloita, joissa ruoka tehdään tunteella, ja kuuntelin mielenkiinnolla, kun kokki kävi kertomassa minkälaisien innovaatioiden kautta kukin ruokalaji oli saanut alkunsa. Suuri osa raaka-aineista tuli heidän omalta tilaltaan Sipoosta, eli tarjolla oli todellista lähiruokaa. Viinit olivat myöskin todella mielenkiintoisia ja huolella valittuja - plussaa myös siitä, että viinejä ei ollut pakko ottaa täysiä kaatoja jokaista lasia, vaan halutessaan pystyi juoda vain puolikkaan lasin.

Ilta oli todellinen elämys, ja Chef&Sommelier nousi kirkkaasti parhaaksi helsinkiläisravintolaksi minun top-listallani. :) Hintakaan ei ollut laatuun nähden mitenkään paha, vaikka itse illallisen lahjaksi sainkin. Eipä olisi tällainen ruuan ja viinin ystävä voinut parempaa synttärilahjaa toivoa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat