Vastoin tapojani heräsin tänään - lauantai-aamuna! - jo seitsemältä, vaikka yleensä rakastan viikonloppujen ylipitkiä unia. Univelkaa ei kuitenkaan ole päässyt juurikaan kertymään, kun koulua ei ole koko viikolla ollut, ja niinpä aikainen lauantaiherätyskään ei tuntunut mitenkään kummoiselta.

Aikaisen aamuherätykseni syy oli Greenpoint Park Run - meidän naapuripuistossa joka lauantai juostava ilmainen viiden kilometrin juoksu"kisa". Kisa lainausmerkeissä siksi, että kyseessä ei todellakaan ole mikään vakavamielinen tapahtuma, vaan noin 90% jengistä on mukana juoksussa vain kuntoilumielessä. Osalla on mukana rattaat, osalla koira, osa hölköttelee muuten vain... Toisaalta paikalla on aina myös pieni joukko heitä, jotka haluavat kisata, niin kirikumppaneita löytyy, jos haluaa juosta kovaa.

Koska Gun Run -puolikkaaseen on aikaa enää kolmisen viikkoa, on treenejä sitä varten täytynyt saada aikaan. Viime sunnuntaisen CT-kympin jälkeen olen ehtinyt tehdä jo kaksi treeniä radalla, ja kieltämättä eilen tuntui siltä, että lepo tulisi tarpeeseen... Ohjelmassa oli kuitenkin vitosen kisa, ja koska treenejä olisi tosiaan nyt hyvä tehdä, päätin käydä juoksemassa Park Runin.

Park Runin startti on kahdeksalta, mikä tuntuu suomalaisittain aikaiselta, mut paikalliset taas moittivat sen olevan myöhään. Niin tai näin, paikalla oli tänäänkin ihan sikana jengiä! Puistojuoksu on tosiaan ilmainen, ja kisasta saa virallisen ajan, kunhan vaan muistaa ottaa netistä tulostetun viivakoodin mukaan (itsehän en sitä muistanut).

Olo ennen juoksua oli todella väsynyt, ja arvelin, että jalkani eivät liikkuisi mihinkään kuluneen viikon rääkkien jälkeen. Kuitenkin kuin ihmeen kaupalla jaksoin tykittää vitosen aikaan 20.54, mikä on varsin kelpo aika olosuhteet huomioiden. Itse asiassa jäin vain neljä sekuntia enkastani! Tulin maaliin toiseksi nopeimpana naisena, ja kieltämättä siinä vaiheessa vähän harmitti, kun viivakoodia ei tullut otettua mukaan, enkä saanut virallista aikaakaan. No, ei voi mitään!

Kisan jälkeen jäin hetkeksi kannustamaan kavereita, ja sen jälkeen loppuverkkasin italialaiseen deliin ostamaan aamupalacroisantteja. :) Kotona olin jo ennen ysiä, ja oli kieltämättä aika mukava fiilis, kun treeni tuli tehtyä niin aikaisin! Sain nauttia kaikeassa rauhassa croisanttini ja kahvini ja viettää leppoisaa aamua.

Nyt olenkin miettinyt, että miten Park Runit saataisiin vietyä Suomeen! Siinä olisikin oikea Public Health -interventio, heh. Paikkana voisi olla ihan hyvin vaikkapa Töölönlahti, jonka voisi kiertää kahteen kertaan. Hhhmm, täytyypä alkaa ideoimaan! :)

Translation: Even though I love to sleep in on weekends, today I woke up already at 7am. Reason for my early wake up was Greenpoint Park Run, which started at 8am. It was actually quite nice to do workout so early, since I was done already before 9am. I enjoyed my run and finished in 20.54, which is just 4 secs slower than my PB!

Kommentit (2)

Vierailija

Onnittelut tokasta sijasta :) Hengessä mukana jos viet Suomeen - Park Run on takuuvarma hyvän viikonlopun aloitus. Ehdottelin jo yhdelle suomalaiselle juoksutapahtumien järjestäjälle, mutta taitaa kaatua where is the money -kysymykseen. Tarvittaisiin siis joku terve- ja hyvähenkinen sitoutunut vapaaehtoisporukka. Löytyyköhän sellaisia Suomesta? Jos joku päivä palailen Suomeen, lupaan hoitaa Park Runin Helsinkiin ellei sitä vielä sillä ole. Olettaen ettei joku byrokatiaratas pistä ihan totaalisesti vastaan. Sillä voihan tuossa joku vaaramomentti piillä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat