Niin taas yksi lehti elämässäni sulkeutui, ja Cape Townin vuosi tuli perjantaina päätökseensä. Kulunut viikko lähtöä odotellen oli tosi haikea ja ristiriitainen, kuten se aina lähdön hetkellä tuntuu olevan. Lähtöä edeltävät kaksi viikkoa näin ystäviä ja tein asioista kuin viimeistä päivää: söin dinnereitä, kävin lenkeillä, drinksuttelin ja ihan vaan olin. Hyvästien sanominen tuntui niin inhottavalta, että koko alkuviikon ajan työnsin ajatuksen niistä pois mielestäni, enkä siten tehnyt elettäkään lähtemisen edistämiseksi.

Lopulta torstai-aamuna, kun suurin osa kavereista oli hyvästelty, alkoi mielentilani muuttua. Lähtö ei tuntunutkaan enää niin surulliselta - eihän mikään ole lopullista, ja taatusti tulemme käymään Cape Townissa uudelleen -, ja muutenkin Suomeen paluun positiiviset jutut muistuivat mieleeni. Niinpä sain sitten torstain aikana hoidettua niin tuliais- kuin joululahjaostokset, pakattua vuoden tavarat ja siivottua asunnon.

Lentomme lähti perjantai-iltana, ja pitkän matkustamisen jälkeen oltiin perillä Suomessa iltakymmeneltä. Matkatavarat, jotka painoivat vaatimattomat 80 kiloa, jäivät tietenkin matkan varrelle, mikä on aina hieman rasittavaa.

Koska olemme nauttineet varsin kuumista keleistä viimeiset pari kuukautta, odotin, että saisin jonkinlaisen kylmyysshokin Suomeen palattuani. No, kyllähän se kylmyys Helsinki-Vantaalle saapuessa tuntui luissa ja ytimissä, varsinkin kun päälläni oli trenssi, ohut trikoot ja kevyt huppari. Kylmä ja pimeä ei kuitenkaan ahdistaneet, vaan tuntuivat jotenkin rauhoittavalta. Kehä kolmosta ajellessa satoi lunta hiljalleen, ja samoin tein pieni joulufiilis valtasi mielen.

Tämä Suomeen paluu on mennyt kaikin puolin rauhallisimmissa merkeissä kuin kesälomamme, jolloin painelimme heti paluuta seuraavana päivänä töihin. Nyt meillä on lomaa vuodenvaihteeseen saakka, joten pääsen nauttimaan pisimmästä joululomasta yli kymmeneen vuoteen. Tuntuu jotenkin todella mukavalta palata tällaiseen hämärään, rauhalliseen ja tunnelmalliseen joulun aikaan. On helppoa itsekin rauhoittua ja antaa tilaa omille ajatuksille, kun ei tarvi painaa tukka putkella kohti suorituksia.

Cape Townista paluun tekee helpommaksi myös se, että myös täällä Suomessa avautuu uusi lehti elämässä. On uusi asunto ja uusi työ - mutta niiden aika on vasta joulun rentoutumisien jälkeen!

Leppoisaa joulunalusviikkoa kaikille!

Kommentit (1)

Johanna Kainuusta

Heippa Sanna!

Tervetuloa takaisin koti Suomeen!

Olen seurannut blogiasi jo monia vuosia. Olisi kiva lukea jatkossa työhösi ja asumiseesi liittyviä postauksia :-)

Hyvää joulunaikaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat