Pienoisen paluushokin kauhistuttamina päätimme tehdä tällä viikolla jotain kivaa. Taste of Helsinki sattui sopivasti alkamaan torstaina, ja niinpä ostimme kaveriporukalla liput tuohon hauskaan ravintolatapahtumaan. Olen ollut Taste of Helsingissä itse asiassa jo neljänä kesänä, ja tykkään tapahtumasta todella.

Viime vuonna ToH-päivänämme satoi ihan kaatamalla vettä - siis ei mitenkään pienesti ripeksien, vain ns. Esterin perseestä -tyyppisesti. Vaikka näin suomalaisena täytyy aina asennoitua siihen, että keli ei saa liikaa vaikuttaa fiilikseen, ei Taste of Helsinki ollut kaatosateessa parhaimmillaan. Tänä vuonna tilanne oli onneksi toinen, ja sää oli viime vuoteen nähden lähes päinvastainen. Kaunis auringonpaiste ja parinkympin lämpötila, siinä kyllä kelpasi maistella ruokaa jos toistakin.

En ole mikään superruokaharrastaja tai mestarisommelieri, mutta tykkään syömisestä ja viinin juomisesta (hehheh). Erityisesti viinien maistelu on päässyt lähelle sydäntäni viime vuosien aikana, ja Etelä-Afrikan vuosi opetti viinien maailmasta yhtä sun toista. Tänä vuonna odotinkin Taste of Helsingiltä erityisesti viinien maistelemista. Kauhean monta lasillista ei kuitenkaan viitsinyt hinnan (ja seuraavan työpäivän) vuoksi kumota, ja niinpä teimme niin, että tilailimme viinejä vähän ristiin, jotta pääsimme maistamaan mahdollisimman montaa erilaista juomaa.

Ravintoloita olimme katsoneet hieman etukäteen, mutta itse en ollut tehnyt juurikaan päätöksiä ravintolavalintojen suhteen ennen paikan päälle menemistä. Lopulta ravintolat, joissa söimme, valikoituvat aika fiilispohjalta (lue: nälän asteella ja jonojen pituuksilla on valinnan kanssa aika paljon tekemistä). Yritin myös noudattaa ruuan ja viinin valinnassa teemaa "kokeile jotain erilaista", eli koetin vähän valikoida sellaisia juttuja, joita en ehkä ensimmäisenä kokeilisi.

Vaikka kokeilunhaluinen tyyppi olenkin, niin pakko on kyllä sanoa, että ehkä olisi pitänyt vaan mennä niiden ekojen fiilisten perässä. Tocan mustekala oli ihan jees, samoin Grönin kasvis-annos - jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Ekat viinivalinnatkaan eivät olleet mitään parhaita, kun uudet kokeiluni eivät osuneet kovinkaan nappiin.

Onneksi illan pelasti Bistro o Matin possu ja "joku itävaltalainen" Riesling. Poikakaveri valitsi viinin, mutta unohti tyystin nimen, ja nyt on ehkä pakko mennä Alkoon etsimään kyseinen pullo käsiini! En yleensä juo kauheasti risukoita, mutta tämä oli todella makuuni - harmi kun itävaltalaisuuden lisäksi meillä ei ole muita tuntomerkkejä viinistä kuin se, että sitä saa Alkosta ja että se maksaa 12 euroa. Illan ehdottomiin onnistujiin kuului myös Grönin kuusenkerkkä-jälkkäri, joka oli ihan superhyvää, samoin kuin Porvoon jäätelötehtaan jätski.

Taste of Helsinki on käynnissä vielä loppuviikon, ja suosittelen piipahtamaan, jos viikonlopulle ei ole mitään tekemistä ohjelmassa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat