Helsingin vuokrataso on saanut tällaisen piintyneen vuokralla-asujankin pohdiskelemaan oman kodin hankintaa. Asuntokauppaan liittyy monenlaista jännitystä ja säätöä, ja välillä tuntuu, että Helsingissä joutuu tekemään aikamoisia kompromisseja asunnon koon, sijainnin ja (etenkin) hinnan suhteen! Onneksi unelmien asunnosta voi haaveilla monesta näkökulmasta, ja tässäpä olisikin listattuna asunnon (ja sen sijainnin) tärkeimmät speksit juoksijan näkökulmasta. ;)

Juoksijan unelmien asunto täytää seuraavat kriteerit:

- Unelmien asuinalueelta lähtevät kivat ja ennen kaikkea monipuoliset lenkkireitit. Kaikkialta pääsee juoksemaan johonkin suuntaan, mutta ideaalinen asuinalue tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin lenkkeihin ja erilaisilla alustoilla. Unelmien asuinalueelta pääsee halutessaan helposti juoksemaan asvalttia merenrannassa kuin polkuja tai pururataa metsämaisemissa.

- Unelmien asuinalueen lähettyvillä sijaitsee lenkkireittien lisäksi myös muita liikuntapalveluita. Ainakin kuntosalin olisi hyvä olla hölkkäetäisyyden päässä.

- Jos ihan kaikki palvelut yleisurheilukentistä uimahalliin eivät sijaitse aivan huudeilla, niin plussaa tulee hyvin kulkevasta julkisesta liikenteestä, joilla pääsee näppärästi treenailemaan. Erityisen tärkeässä arvossa on näpsäkät yhteydet yleisurheilukentille ja sisähalleille!

- Työmatkan pituus on tärkeä tekijä kenelle tahansa, mutta unelmien asuinalueelta on tärkeää päästä tarvittaessa kätevästi työmaalle sekä pyörällä että lenkkeillen. Erityisen kivaa olisi pyöräillä mahdollisimman vähän muun liikenteen seassa.

- Koska juoksija on etenkin talvella palelevaa sorttia, tulee asunnossa olla sauna (siellä voi myös kuivattaa urheiluvaatteita).

- Ja koska urheilussa hyvä palautuminen on kaiken a ja o, yksi tärkeimmistä unelma-asunnon kriteereistä on sen läheisyys keskustan palveluista, joiden pariin pääsee tarvittaessa rentoutumaan. Rautatieasemalle olisi hyvä olla maksimissaan reilun parin kilometrin matka! Plussaa myös asuinalueella sijaitsevista kivoista pikku kuppiloista ja muista palveluista.

Näiden ominaisuuksien yhteensovittaminen järkevään hintaan onkin sitten toinen juttu. Onneksi ei ole autoa, niin ei ainakaan tarvitse autopaikkojen ja -maksujen kanssa säätää!

Kommentit (1)

Sanna

Kuulostaa aivan unelma-asunnolta :)

p.s. saunassa ei saa ikinä kuivattaa mitään tulipalovaaran takia, ei kylmässäkään! saunassa vaan saunotaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat