Heippahei,

kulunut viikko on ollut siinä mielessä kiva, että olemme päässeet neljän viikon odotuksen jälkeen takaisin koulun penkille. Tämän viikon onnistuminen oli siinä mielessä tärkeää, että kyseessä oli viimeinen viikko virallista opetusta ennen tenttejä. Jos luennot olisivat olleet tauolla tämänkin viikon, lukukauden ennuste olisi näyttänyt todella synkältä, mutta nyt näyttää siltä, että saamme tentit tehtyä, joskin pari viikkoa myöhässä.

Viimeinen viikko yliopistolla vedettiin läpi kieltämättä hammasta purren. Vaikka meidän kampuksella olikin suht rauhallista, yläkampuksella protestit eskaloituivat päivittäin. Monia opiskelijoita pidätettiin, ja väkivaltatilanteita syntyi poliisien ja mielenosoittajien välille. Kirjaston kirjoja poltettiin ja yliopiston omaisuutta tuhottiin siinä määrin, että lopulta torstaina tehtiin se päätös, että alempien vuosikurssien opetus ja koko lukuvuosi keskeytettiin ja opiskelijat lähetettiin kotiin. Meihin keskeytys ei vaikuta, koska olemme maisterivaiheen opiskelijoita. Onneksi mitään vakavampaa ei päässyt sattumaan!

Sen verran mekin saimme kokemusta mielenosoittajista, että keskiviikkona he tulivat häiriköimään luennollemme. He lauloivat ja tanssivat, emmekä pystyneet siinä melussa jatkaamaan luentoa. Meidän luennoitsija halusi kuitenkin keskustella mielenosoittajien kanssa, ja pyysi heitä jäämään vastaamaan meidän kysymyksiin. Lopulta vietettiin mielenkiintoinen kolmevarttinen heidän kanssaan keskustellen, joskin keskustelu meni kyllä välillä aika rasistiseksi mielenosoittajien puolelta. Joka tapauksessa oli mielenkiintoista kuulla mielipiteitä suoraan opiskelijoiden suusta, sillä olen vaan lukenut niistä lehdistä.

Tilanne mielenosoittajien kanssa meni siis meidän osalta rauhallisesti, ja vaikka en vakuuttunutkaan heidän ajatuksista, oli niistä mielenkiintoista kuulla. Jotenkin kaiken tämän hässäkän keskellä en osaa ajatella muuta kuin että Etelä-Afrikka on kyllä tosi erikoinen maa. Apartheidin vaikutukset näkyvät vieläkin, ja täällä ihmisten oikeudet ovat jotenkin todella kärjistetyllä tavalla esillä. Tällä tarkoitan sitä, että ihmisillä on selvästi hanakampi halu puolustaa oikeuksiaan ja tarve sosiaaliselle tasa-arvolle on todella suuri, mikä on erilaista verrattuna vaikkapa Euroopan maihin, mutta konteksti huomioiden ymmärrettävää.

Luennot ja opetus ovat kuitenkin nyt tältä lukukaudelta - ja meidän osalta koko tutkinnon! - osalta ohi, ja seuraavat viikot keskitytään tentteihin ja take home -kokeisiin. Meille tuli juuri sopivasti kaveri Suomesta kylään, ja hänen kanssaan olisi tarkoitus viettää viikonloppu! Tänään aionkin ahkeroida, jotta voisin viikonloppuna ottaa vähän iisimmin. :) Hyvää viikonloppua kaikille!

Kommentit (3)

Anna

Moikka Sanna!

Oon jo vuosia lukenut sun blogia, nyt ekaa kertaa kommentoin. Olisko sulla suositella jotain kivaa viinitilaa Cape townin lähistöllä? Tammikuussa suuntaamassa sinne 😊 Kiitos kivasta blogista ja mukavia viimeisiä viikkoja Etelä-Afrikassa!

Mandisa

Heippa! Täällä ilmoittautuu toinenkin lukija. Ei nyt ehkä ihan vuosiin päästä, mutta pidempään olen jo seurannut blogiasi. Olen itse kolmen Etelä-Afrikassa vietetyn loman jäljiltä ihastunut maahan ja ajattelin antaa edelliselle lukijalle muutaman viinitilavinkin, jos se vain on sallittua.

Meidän ehdoton lemppari on Jordan Wine Estate (www.jordanwines.com). Jos yhtään fine dining kiinnostaa, niin sinne kannattaa ehdottomasti lähteä illalliselle. Myös lounas on loistava. Sinne voisin tältä istumalta lähteä uudelleen.

Ollaan tykästytty myös Mellasat tilaan (www.mellasat.com), joka on pieni mutta oli ihana maistelu ja rupattelu paikka sikäli mikäli valkoinen pinotage kiinnostaa. Muita kivoja paikkoja Ridgeback (http://www.ridgebackwines.co.za/), jossa tosi symppis maistelu-juttutuokio. Spice route (http://www.spiceroute.co.za/), jonka ravintolan teranssilta ihan mieletön näkymä Pöytävuoren ja Kapkaupungin suuntaan auringon laskiessa. Kiva paikka kuohareista kiinnostuneille on Chabivin (http://www.chabivin.co.za/chabivin/). Ainakin aikanaan oli pieni, mutta sitäkin sympaattisempi paikka, jossa itse viinintekijä saapui kumpparit jalassa pellolta esittelemään meille viinejä.

Ja sitten vielä viineihin liittymätön vinkki niille jotka haluavat muutaman päivän arjesta irtautumista ilman nettiä, puhelimia jne. Enjo Farm (http://www.soulcountry.info/en/) Sinne tosin ajaa joitakin tunteja Kapkaupungista.

Terkkuja sinne Kapkaupunkiin! Tasan vuosi sitten oltiin siellä lomalla ja taas teksi mieli lähteä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat