Terveiset olotilasta, jota ystäväni kutsuu post-dissertation high:ksi. Oloni on kieltämättä ollut todella euforinen koko tämän viikon. Tuntuu kuin olisin ihan uudestisyntynyt!

Olin jotenkin etukäteen ajatellut, että kun saan gradun palautettua, minusta tuntuisi jotenkin tyhjälle ja ankealle. Vähän samanlaiselle, kun on tuntunut jonkun ison tentin tai pääsykokeen jälkeen. Ajattelin myös, että ehkä en heti heti edes tajuaisi, että se on nyt ohitse, tehty, done. Mutta ei, väärässä olin. Heti submit-nappulaa painettuani minut valtasi ihan uskomaton helpotuksen ja onnen tunne - suu vääntyi väkisin hymyyn ja askel alkoi tuntua kevyeltä.

Tuo mahtava fiilis on jatkunut koko viikon läpi. Iltaisin olen nauttinut siitä, että saan tehdä treenit kaikessa rauhassa eikä tarvi kiirehtiä koneen ääreen naputtamaan. Halutessani voin vaikka katsoa Netflixiä, niin kuin normaalit ihmiset konsanaan! Edes pimeät ja sateiset aamut eivät ole saaneet mieltäni ankeutumaan. Päin vastoin, olen nauttinut siitä, että aamuisin saan vaan mennä töihin ja keskittää energiani työssäkäymiseen.

Erityisen ihanalta on tuntunut tämä viikonloppu, joka on pitkään aikaan ensimmäinen, jolloin takaraivossa ei kolkuta ajatus tekemättömistä töistä. Olen toki viettänyt muutamia tutkimusvapaita viikonloppuja tämän kuluneen reilun puolen vuoden aikana, mutta hyvin usein olen tehnyt hommia viikonloppuisin ainakin muutaman tunnin verran. Viimeisen puolentoista kuukauden aikana vietin useammankin viikonlopun niin, että kirjoitin ainakin toisena päivänä useamman tunnin. Sellaiset viikonloput eivät loppujen lopuksi tuntuneet aina kovin rentouttavilta.

Mutta nyt, voi tätä onnea! Pitkään nukuttuja aamuja ilman mitään aikatauluja, hitaita aamupaloja ja lauantaishoppailuja. Kävin yksin kahvilla odotellessani siskoani kanssani ostostelemaan, ja siinä kahviani hörppäilessäni vaan nautin siitä fiiliksestä, että ei ole minnekään kiire. Ehkä kaikista makoisinta oli nukkua pienet iltapäivätorkut treenien jälkeen, maha täynnä hyvää ruokaa.

Olen myös miettinyt, että tavallaan aika karua, että elämäni on ollut niin kiireistä kahdeksan kuukautta, että en ole ehtinyt nauttimaan tällaisista jutuista - mutta sitten totesin, että ei se ole pelkästään sitä. Viimeiset viikot gradun kanssa olivat vaan niin hektisiä ja välillä täynnä epätoivoa, että tämä fiilistelyni on suurimmaksi osaksi iloa ja ylpeyttä siitä, että sain homman valmiiksi. Olen kyllä nauttinut elämästäni myös aiemmin, tietenkin, mutta viime hetkien pusertamisen jälkeen vapaus maistuu oikein makealta. :)

Mutta nyt vielä leffaan! Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat