Tuntuuko teistä koskaan, että maailmassa on niin paljon mielenkiintoisia asioita, joita haluaisit tehdä, ja tuhansia paikkoja, joita haluaisit nähdä? Olisi niin paljon asioita joita olisi hauskaa tai mielenkiintoista tehdä: oppia uusia kieliä, nähdä erilaisia kulttuureita, ottaa vastaan uusia työhaasteita ja edetä uralla? Kun noita kaikkia asioita ajattelee, tuntuu siltä kuin haluaisi haljeta moneen osaan, että ihan varmasti ehtisi tehdä kaiken. Ihan kuin elämä olisi joku juoma, jota haluaa ahnaasti juoda, niin että se valuu pitkin poskia, koska on vaan niin kova palo saada se juoduksi.

Minulla on usein tuollainen olo. Olen herkästi innostuvaa ja insproituvaa sorttia, ja välillä tuntuu, että elämä on täynnä mielenkiintoisia juttuja, joihin tarttua. Tämä on tietenkin hyvä ominaisuus siinä mielessä, että harvoin tulee tylsää. Tykkään myös siitä tunteesta, kun olen innostuksen vallassa. On ihanaa olla inspiroitunut ja suunnitella ja haaveilla tulevaisuudesta! Olo on kuin lapsella jouluaatto-aamuna: en millään malttaisi odottaa pääseväni haaveilemieni asioiden pariin.

Toisaalta tällaisessä päättömässä intoilussa on riskinsä. Olen liian monta kertaa huomannut tunkeneeni lusikkani liian moneen soppaan ja lopulta hukkuvani erilaisiin tehtäviin. Onneksi olen oppinut hallitsemaan tuota puolta viime vuosina yhä paremmin. Jotenkin pitäisi vaan muistaa paremmin, että kaikkea ei ole pakko saada nyt ja heti. Että jos en nyt suorita jotain juttua, voin ihan hyvin tehdä sen myöhemmin.

Toisaalta taas olen päätynyt moniin huippuihin juttuihin siksi, että olen rohkeasti tarttunut haasteeseen, hypännyt syvään päätyyn uimaan liikoja miettimättä. Joskus on ollut vaan hyvä innostua uudesta haastesta niin, ettei ole ehtinyt miettiä asiaa täysin loppuun. Koska sanomalla miltei kaikkeen "kyllä" olen päätynyt  mukaan moneen mielenkiintoiseen projektiin, tuntuu, että nykyään on yhä vaikeampaa sanoa mihinkään yhtään mielenkiintoiseen ei.

Kai tämä tulee olemaan elämäni ikuinen paradoksi: kuinka säilyttää balanssi tulevaisuudesta inspiroitumisen, itsensä kehittämisen ja toisaalta nykyhetkessä elämisen välillä. Liika ja jatkuva itsensä haastaminen ja haaveilu voi helposti johtaa niin "sitten kun -elämään" kuin ylikierroksiinkin. Ja aina olisi hyvä muistaa, että kaikki mahdollisuudet eivät välttämättä valu käsistä, vaikkei niihin heti tarttuisikaan - tämä on ainakin itselleni kaikista hankalinta sisäistää. Hyvin usein tulee uusia - ehkä joskus jopa vielä parempia - mahdollisuuksia.

Ja vaikka elämässä olisi paljon mielenkiintoista meneillään, ja tulevaisuus olisi täynnä kaikkea kutkuttavaa, kaikista tärkeintä olisi muistaa nauttia myös tästä hetkestä. Pysähtyä siihen kohtaan, missä juuri sillä hetkellä on - onni on kuitenkin läsnä ainoastaan nykyhetkessä, ei menneessä eikä myöskään tulevassa.

Kommentit (2)

Annika

Tosi hyvä kirjoitus! Voin samaistua sun kokemuksiin siitä, että on usein vaikea kieltäytyä mukavista haasteista tai tapahtumista koska niin moni asia kiinnostaa. Tosin olen vähitellen oppinut priorisoimaan asioita, enkä sano kaikkiin vähän kiinnostaviin asioihin aina "kyllä!" ensimmäisenä. Sillä olen joskus saanut uuvutettua itseäni liian monella projektilla/tekemisellä. Mutta toki kaikesta innosta ja kokeilunhalusta on minusta silti enemmän hyötyä kuin haittaa.

Nicole

Nyt muuten osui ja upposi, olen itse ihan samanlainen! Maailmassa on yksinkertaisesti liikaa nähtävää, koettavaa ja tehtävää, ettei sitä oikein tiedä mihin keskittyisi. Välillä olen myös huomannut, etten saavuta niitä asioita mitä haluaisin, koska siinä sivussa on 10 muuta asiaa jotka vievät aikaa ja keskittymistä toisiltaan. Ikuinen paradoksi, nimenomaan. Se pitäisi tosiaan muistaa, että onni on tässä hetkessä ja näissä asioissa, ei aina siellä jossain tulevaisuudessa. Kiitos hyvästä tekstistä ja samalla vertaistuesta. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat