Jostain syystä aina elokuun alussa mieleni tekee kirjoittaa blogipostaus otsikolla "vielä on kesää jäljellä", heh. Harmi, kun tuo biisi on niin kulunut, sillä se sopii elokuun alkuun kuin nyrkki silmään!

Elokuu on nimittäin vielä ihan oikeasti kesäkuukausi, eikä mikään "syksyn aloituskuukausi", niin kuin typerä Stockan mainos sanoo. Niinä kesinä, kun olen viettänyt lomaa, olen yleensä aina pitänyt loman vasta loppukesästä ja olen tykännyt siitä. Elokuussa on viime vuosina ollut tosi kivat kelit, ja paljon kesätapahtumiakin on vielä edessä. Suomen kesä on jo valmiiksi niin lyhyt, ettei sitä kannata enää lyhentää kuukaudella!

Tälle viikonlopulle meillä oli harvinaisen vähän suunnitelmia, ja ihan kiva niin. Laskeskelin, että olen viimeksi viettänyt perjantai-illan kotona joskus toukokuun puolivälissä, joten oli tosi ihanaa vaan katsoa leffaa ja kokkailla perjantaina kotosalla! Muuten viikonloppuun mahtui sopivasti kaikenlaisia pikku "suoritteita": brunssit molempina päivinä, kympin kisa lauantai-iltana ja pulikointia Allas Sea Poolissa.

Aina silloin tällöin saan kommentteja niin blogissa kuin oikeassa elämässäkin touhukkaasta elämäntyylistäni. Täällä blogissa elämäni menevyys tietenkin korostuu, koska tämä blogi kertoo nimenomaan elämäni "suoritteista", kuten juoksemisesta ja siihen liittyvistä jutuista, eikä niinkään sielunelämästäni. Mutta kyllä ihan oikea elämänikin on varsin tapahtumarikasta.

Olen aina ollut kova menemään ja touhuamaan. Rakastan tehdä asioita, kokeilla uutta ja tutkia ympäristöäni. Olen miltei aina liikkeessä, matkalla jonnekin, ja joskus minun on vaikea pysyä paikallaan.  Elämässäni on koko ajan meneillään haasteita ja projekteja, ja minusta on ihanaa kun ympärilläni on menoa ja meininkiä. Olen perusluonteeltani elämyshakuinen, ja janoan koko ajan uusia seikkiluja - siksi tykkään, että elämässäni tapahtuu koko ajan jotain.

Jotenkin tällainen elämyshakuisuus kuitenkin usein käsitetään jonkinlaisena pakona arjesta. Ihmiset tuppaavat ajattelemaan, että kaikenlainen touhuaminen ja "suorittaminen" on keino tuupata kurjat ajatukset pois mielestä. Näin voi toki olla ainakin joidenkin ihmisten kohdalla ja ainakin silloin, jos suorittaminen menee liiallisuuksiin eikä levolle jää riittävästi aikaa. Itse kuitenkin pyrin aina varaamaan tarpeeksi aikaa myös lepäämiselle ja itseni kuuntelemiselle.

Itse ajattelen, että oma elämyshakuisuuteni ei todellakaan ole pakoa arjesta - päin vastoin, se on arjesta nauttimista. Elämästä 95% on arkea, ja niinpä haluan tehdä arjestani juhlaa. En ymmärrä ihmisiä, jotka elävät arkeaan hammasta purren ja laskien päiviä seuraavaan lomaan. Totta kai elämässä voi olla välillä rankkoja kausia, mutta minusta arjen pitää kokonaisuudessaan olla sellaista, että siitä nauttii eikä se saa kuormittaa liikaa. Ei ole mitään järkesä antaa koko ajan kaikkia paukkuja vaikkapa työlle, ja sitten käyttää kaikki vapaat hetket vaan siitä palautumiseen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että ainut tapa nauttia arjesta on täyttää se tapahtumilla - minä nautin tapahtumapaljoudesta, kun taas joku toinen nauttii enemmän kotona vietetystä arjesta.

Ymmärrän, että ihmiset ovat erilaisia ja ajattelevat näistä jutuista eri tavalla - tämä onkin vain minun filosofiani. Tämän paasauksen jälkeen onkin hyvä vetäytyä sohvalle popsimaan karjalanpiirakoita ja katsomaan Game of Thronesin kolmosjaksoa! Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille. :)

Kommentit (2)

kkk

Hymyilyttää vieläkin välillä tätä blogia lukiessani keväinen kohtaaminen kanssasi ja nyt kun sattuu sopimaan oma kommenttini (sinusta) kuvailuusi itsestäsi niin kirjoitan sen nyt tännekin.
Olin keväällä työpaikallasi aika huonokuntoisena, laatannut eristyksissä ja välillä lääkkeiden voimalla nukkunut koko päivän. Tulit iltakierrolla tarkistamaan vointiani ja kotiutuslupaa antamaan, heräsin siihen, ei ollut edes silmälaseja päässä joten en yhtään nähnyt tulijaa. Näin vain vaalean tytön hahmon etäisesti. Kotona sanoin, että "joku sellanen nuori nainen se oli, oikeen rempseä, reipas puhumaan ja tehokkaana se kävi siinä pyörähtämässä." Vasta viikkoja jälkeenpäin kävin lukemassa tietojani ja tajusin nimestä ketä se tehokas nuori nainen oli :)

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Hahah, kiitos kivasta palautteesta :) mä oon tällainen "reipasotteinen nuori nainen" niin kuin eräs asiakas kuvaili!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat