Huhhuijaa, kulunut viikko on ollut yksi stressaavimmista ja kiireisimmistä naismuistiin. Tänään lenkillä ollessani mietin, että milloin mua olisi viimeksi stressannut näin paljon? Ehkä lääkiksen pääsykokeita edeltävällä viikolla? En oikeasti muista, että milloin olisin ollut viimeksi samanlaisen paineen alla.

Kuten olen täällä kirjoitellutkin, Suomeen paluun jälkeen olen kirjoitellut lopputyötäni Etelä-Afrikkaan, eikä homma todellakaan ole ollut mitenkään helppoa. Alun perin toivoin, että olisin saanut homman purkkiin aika nopsaankin - ehkä jopa kevään aikana. Vaikka meidän tutkinto onkin maisteri, ei meidän lopputyön ollut tarkoitus olla ihan gradun kokoinen, vaan lyhyempi "mini-dissertaatio".

No, viime aikoina olen alkanut puhua jo gradusta, sillä oma tekeleeni on ylittänyt mini-dissertaation rajat jo aika päiviä sitten. En tiedä, miten pitkiä gradut ovat, mutta omalle työlleni tuli raa'an lyhennyksen jälkeen mittaa 120 sivua. Aivan liikaa siis - tosin virallista ylärajaa ei meidän lopputöille kylläkään ole. Itse valmistun niin sanotulta Health systems -linjalta, ja meidän linjan proffat ovat todella vaativia ja aihepiiri on muutenkin sellainen, että meidän linjan työt ovat aina aika pitkiä.

Tämä kulunut viikko oli todellista loppukiriä, sillä vaikka olin pyytänyt ohjaajaltani miljoona kertaa, että en halua mitään viime hetken kommentteja, niin eiköhän hän sitten lopulta laittanut hirveän läjän korjauksia viime tingassa. Olen tosi huono työskentelemään luovasti viime tipassa, ja näin työssä käyvälle viime tippaan ei oikein ole varaakaan, kun vapaa-ajan määrä on rajallinen.

Stressi saavutti kulmiopisteensä perjantaina, jolloin sain jälleen lisää korjattavaa, ja olin vielä kaiken lisäksi lähdössä yöksi päivystämään. Onneksi työvuoro oli sen verran rauhallinen, että paukkuja jäi korjauksille, ja lopulta sain kuin sainkin kaiken tehtyä!

Nyt on aika tyhjät fiilikset, enkä oikein meinaa tajuta sitä, että nyt se on ohi. Että mä todella tein sen. Kohta olen lisurin lisäksi myös maisteri - uskomatonta! Seuraavat viikot aion pyhittää palautumiselle, ja koetan myös palailla blogin osalta normaalimpaan postausrytmiin. :)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (5)

Vierailija

Paljon onnea valmistumisen johdosta! Nyt voi sitten hyvällä omatunnolla huilailla, olet sen varmasti ansainnut. Paljon kiitoksia kivasta blogista, sun postauksia on niin kiva lukea.

Vierailija

Hei mahtavaa!! Kestää varmasti vähän aikaa ennen kuin kunnolla tajuaa, että tutkinto on vihdoin valmis. Nyt tosiaan kannattaa palautella ja ehdottomasti juhlia myös :) T. Ella

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat