Jossain vaiheessa minulla oli tapana julkaista täällä blogissa joka viikko treenipäiväkirjoja, mutta lopetin jossain vaiheessa niiden kirjoittelun, koska jotenkin ajattelin niiden olevan puuduttavaa luettavaa. Toisaalta taas treenipäiväkirjoille tuntui olevan uskollinen lukijakunta, sillä sain ja saan edelleen aina silloin tällöin toiveita, jossa nimenomaan pyydetään avamaan treenien sisältöä viikkotasolla. Niinpä olenkin ajatellut, että ehkä postailen tällaisia "esimerkkiviikkoja" aina silloin tällöin blogiin! Viimeksi taisin postailla tällaisen tammikuussa, joten ehkä tällainen kerta kuukauteen voisi olla hyvä tahti.

Ilmoittauduin tuossa parisen viikkoa sitten kaveriporukalla HCR:lle, joka onkin mun kevään jonkinlainen päätavoite. Olisin halunnut mennä myös Helsinki Half Marathonille, mutta koska meillä on silloin juuri kesäreissu, jäi se väliin. No, enköhän pärjää yhdelläkin puolikkaalla, vaikka HCR:n reitti onkin vähän HHM:ää haastavampi. :)

Tällä hetkellä mun treeni siis keskittyy tulevaan puolimaratoniin. Tai no, keskittyy ja keskittyy - itse kisaan on vielä lähes kolme kuukautta, joten mitään täysin spesifiistä puolimaraton-treeniä en vielä ole alkanut tekemään. Ennemminkin olen rakennellut pohjakuntoa ja viritellyt vauhtikestävyyttäni sellaisille taajuksille, joilta on sitten hyvä lähteä vk-kuntoa kasvattamaan sitten kun sen hetki on.

Treeniviikkoni ovat viime aikoina olleet aika samantyyppisiä: teen yleensä yhden selkeästi kovan treenin, joka käsittää joko Runner's High:n Eliitti-ryhmän treenit tai sitten pidempiä, yleensä 1000-2000 metrin vetoja. Pitkät vedot puolimaraton-vauhdilla ja hieman kovempaa kehittävät toivottavasti juurikin puolikkaan kuntoa! Aika tyypillinen tällainen treeni on ollut 4x2000m puolimaraton-vauhtia kolmen minuutin palautuksella ja päälle vielä 1x1000m vitosen kisavauhtia.

Yleensä teen vielä toisen vähän vauhdikkaamman treenin loppuviikosta, ja tyyppisimmin tämä treeni on reipasvauhtinen kymppi verryttelyineen. Tämän treenin juoksen yleensä selvästi aerobisen ja anaerobisen kynnyksen välissä, jolloin se ei rasitukseltaan ole kovinkaan rankka. Mun kroppa kestää ihan hyvin kaksi kovaa treeniä per viikko, varsinkin, jos toinen treeneistä on rasitukseltaan selvästi alle anakynnyksen.

Muita vakitreenejäni viikossani on yleensä sunnuntaihin sijoittuva pitkis, jolla on tällä hetkellä mittaa keskimäärin 20-22 kilsaa. Pidempiä pitkiksiä minulla ei ole oikein motivaatiota juosta noissa talvikeleissä, eikä sitä toisaalta taida olla tarvettaakaan puolimaraton-harjoittelun kannalta. Itse asiassa puolikkaalle riittäisi varmaan sellaiset 17-18 kilsaa, mutta toistaiseksi tuo parikymppiä on mennyt ihan kivuttomasti, joten en ole sitten lenkkejä lyhentänytkään - tähtäänhän varmaan loppuvuodesta taas maratonille.

Kerran viikossa pyrin käymään salilla tekemässä jonkinlaisen lihaskuntotreenin. Viime aikoina tuon lihaskuntotreenin on ajantu CXWORX-niminen puolen tunnin jumppa, jossa treenataan aika tehokkaasti keskivartaloa, pakaroita, hartioita ja selkää! Tavoittaanani olisi tehdä myös toinen lihaskuntotreeni viikkoon, mutta toistaiseksi en ole ehtinyt.

Tässäpä vielä koosteena viime viikon treenini:

Maanantai: kevyt 10km / noin 60min

Tiistai: lepo

Keskiviikko: Eliitti-ryhmän treenit: verryttely ja tekniikka + 5x1600m/ 3min palautus + verkka

Torstai: kevyt juoksu 12km / 1h10min

Perjantai: kevyt juoksu 45min + CXWORX 30min

Lauantai: verryttely 2km + juoksumatolla 10km reipasta + verryttely 2km

Sunnuntai: pitkä lenkki 22km / 2h10min

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat