Heippa,

ja mahtavaa alkavaa viikonloppua kaikille! Me ollaan juuri matkalla Franschoekiin viinitilalle, jossa olisi tarkoitus viettää viikonloppu ihanassa maalaiskartanossa majoittuen ja viinejä maistellen. Ei ollakaan oltu aikaisemmin Franschoekissa eikä hengailtu pidempään viinialueilla, joten odotan viikonloppua tosi paljon. Meillä on oikea vierailijoiden buumi paraikaa menossa, ja kokoonnutaan Franschoekiin seitsemän hengen voimin - ihan huippua!

Vaikka meillä onkin paljon vierailijoita nyt käymässä ja sen myötä ollaan myös saatu helpotusta koti-ikävään, tekee vähän mieli muistella Suomea. Inspiraation tähän postaukseen sain Karoliinalta, joka omassa postauksessaan listaili Helsingin parhaita puolia. Ajattelin itsekin koota vastaavan listan Helsingistä, joka tällä hetkellä tuntuu eniten kotikaupungilta. Ehkäpä teen vastaavan listan kotikonnuistani Kainuusta. :)

#helsinkilove:

- Paljon tapahtumia, ympäri vuoden. Tykkään, että Helsingistä löytyy joka viikonlopulle jotain puuhattavaa, myös talvisaikaan! Pienemmissä kaupungeissa tapahtumatarjonta keskittyy huomattavasti kesään, mutta Helsingissä onneksi näin ei ole. Osa tapahtumista (kuten vaikka Kaisaniemen kesäkonsertit) ovat vieläpä ilmaisia!

- Ravintola- ja baariskene. Helsingistä löytyy kaupungin kokoon nähden mukava määrä hyviä ravintoloita, ja tuntuu, että koko ajan tulee lisää. Tykkään myös Navy Jerrysin ja Steam Hellsingin kaltaisista tunnelmallisista baareista, joista saa herkullisia drinkkejä.

- Ratikat. Kuten monet muut muualta Helsinkiin muuttaneet, rakastan ratikoita. Niiden kolinassa on vaan tunnelmaa, ja ehdottomasti mieluiten matkustan juurikin ratikalla. Saatiin vuokrattua asunto, ja yksi lempparijuttu siihen liittyen on, että voin matkustaa ratikalla töihin!

- Huiput urheilumahdollisuudet. Tästä olen puhunut miljoona kertaa, mutta Helsingissä on ihan mahtavat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa! Erityisesti juoksijoita hellitään monipuolisilla juoksureiteillä ja ilmaisilla yleisurheilukentillä, puhumattakaan Runner's High:n kaltaisista ohjatuista treeniryhmistä.

- Arkkitehtuuri. Olen kotoisin pikkukaupungista, josta melkein kaikki vanhat talot on valitettavasti purettu, joten etenkin eteläisessä Helsingissä arkkitehtuurinen silmäni lepää, ja osaan todella arvostaa vanhojen rakennusten kauneutta!

- Meri ja pienet saaret. Rakastan lenkkeillä meren rannassa, ja kesällä simailla skumppaa Kaivarin kallioilla.

- Palvelut. On mahtavaa, kun lähikauppa on oikeasti parin sadan metrin päässä, samoin kuin kampaamo, ompelija ja apteekki.

- Matkustamisen helppous. On huippua, että Helsinki-Vantaalle voi vaan ottaa lähijunan, eikä sinne päästäkseen tarvi istua ensin kuutta tuntia junassa. Lentämällä pääsee myös sutjakasti käymään kotona Kainuussa.

- Ystävät. Suurin osa kavereistani asuu Helsingissä, mikä on ihan huippua. Näen ystäviäni usein ja säännöllisin väliajoin järjestetään erilaisia illanviettoja.

Mitä sinä rakastat kotikaupungissasi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat