Lauantai-aamuna heräsin väärällä jalalla. Syynä oli levoton ja huonosti nukuttu yö: heräsin aamulla jo 7.30, vaikka tarkoitus oli vetää pitkät yöunet ja kuitata univelat. Aikainen herätys ei olisi haitannut muuten, mutta olin tosi väsynyt enkä saanut enää unta.

Nuhjuinen fiilis vaikutti yllättävästi koko aamuun, enkä saanut sitä karistettua edes kahvikupposella (oikeastaan kahvituopposella). Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin olla nihkeissä fiiliksissä viikonloppuna! Tiedostin ankean olotilani ja koetin kääntää sitä positiiviseksi, mutta se oli yllättävän vaikeaa.

Lopulta perinteiset keinot auttoivat: pikku päiväunet, treeni aurinkoisessa kevätsäässä ja blini-dinnerparty kavereiden kanssa. Meidän piti mennä alunperin syömään blinejä Saslikiin (joka on muuten ihan huippu ravintola, suosittelen!), mutta sitten kaverini loukkasi nilkkansa ja päädyimmekin tekemään blinejä itse heidän luonaan. En ollut koskaan aiemmin kokkailut blinejä, mutta niiden teko oli lopulta yllättävän helppoa!

Päädyttiin kokkailemaan lopulta aikalailla samanlainen menu kuin Saslikissakin olisi ollut. Alkuruuaksi oli borssi-keittoa, pääruuaksi blinejä erilaisilla täytteillä ja jälkkäriksi kaverini loihti varmaan parhaan jälkiruuan koskaan, ihan mielettömän herkullisen pavlovan! Kaikki ruoka oli tosi hyvää - kyllä sitä saa itsekin kokkailtua yllättävän hyviä sapuskoja, jos vaan vähän jaksaa nähdä vaivaa. Porukassa kokkailu on myös yllättävän mukavaa ja viihdyttävää.

Maha täynnä kierittiin lopulta puolenyön jälkeen nukkumaan, ja simahdin todellakin kuin saunalyhty heti kun päästiin kotiin. Nihkeistä fiiliksistä ei ollut tämän jälkeen tietoakaan, joten niin se vain on, että hyvä ruoka (ja seura) taikoo kyllä paremman mielen!

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat