Yksi huippu juttu kasista neljään, maanantaista perjantaihin -arjessa on verrattuna rennonletkeään opiskelijaelämään: viikonloput tuntuvat ihan oikeilta viikonlopuilta. Opiskelijana mulle kaikista vaikeinta oli se, että aina oli jotain tehtävää. Viikonpäivät jotenkin puuroutuivat keskenään, arkipäivät eivät tuntuneet niin arkisilta tai rankoilta, mutta silloin viikonloputkaan eivät tuntuneet niin juhlavilta. Aika usein löysin myös itseni naputtelemasta kouluhommia lauantai-aamuisin.

Koska viime viikonloppu meni enemmän tai vähemmän toipuessa töistä ja muutosta, voidaan tätä viikonloppua pitää ekana oikeana viikonloppuna. Ekana oikeana arkiviikon päättäneenä viikonloppuna. Ekana viikonloppuna uudessa kodissamme. Ekana ihan tavallisena viikonlopussa.

Kulunut viikonloppu muistutti minulle, että miten paljon olinkaan oikeastaan ikävöinyt tällaisia tavallisia "Suomi-elämän" viikonloppuja. Viikonloppuja täynnä vapaa-aikaa, lepoa ja urheilua, ja sopivissa määrin ohjelmaa, ystävien tapaamisia ja hauskuutusta.

Lauantaina heräsin kymmenen tunnin unien jälkeen ja tein aamupalaksi banaanipannareita ja croissantteja. Syötiin ne hiljakseen, samalla ikkunasta ulos katsellen. Meidän keittiön ikkunasta näkyy suoraan Hietaniemen hautausmaan ylle, ja välillä tämä näky inspiroi mitä kummallisempia keskusteluja. Aamupalapöydässä keskustelimme muun muassa eri hautaustavoista sekä eutanasian etiikasta. :D

Lauantain käytiin myös Esport-arenaalla treenaamassa. Arena on kyllä yksi mun lemppipaikkojani treenata näin talvella! Olin suunnitellut meneväni Aktia-cupiin, mutta liukastelu Sotungissa vaihtui 4x2000m + 1x1000m -treeniin sisällä. Treenin jälkeen huristeltiin bussilla kotiin valmistautumaan iltaan, sillä oltiin kutsuttu kavereita illaksi saunomaan ja syömään pitsaa.

Sunnuntai sisälsi sekin ihanan perinteisen ohjelman: aamulla heitin parinkympin pitkiksen, ja sen jälkeen mentiin Cafe Ursulaan brunssille. Oon juossut Ursulan ohi varmaan miljoona kertaa ja miettinyt usein, että pitäisi mennä käymään kyseisessä paikassa. No, nyt mentiin! Brunssi oli itse asiassa tosi hyvä hinta-laatu -suhteeltaan, ja etenkin jälkkäripöytä oli huippu. Suosittelen :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat