Yhteistyössä Avénen kanssa

Kolmekymppisessä kaveriporukassani ihon ikääntyminen on varsin yleinen puheenaihe. Aiheeseen suhtaudutaan enemmänkin lempeällä huumorilla kuin kauhistelulla - olemmehan vasta kolmekymppisiä. Ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat kuitenkin jo näkyä, ja usein keskustelemmekin siinä, että mitä tehdä niiden ehkäisemiseksi?

Kaikkien iho ikääntyy, eikä elämästä kukaan selviä nuoren näköisenä - eikä se ole minusta edes tavoiteltavaa. Kuitenkin ihon ikääntymisen hidastamiseksi meistä kukin voi tehdä ainakin jotain, ja itse ainakin haluan helliä ihoani, että pysyisi hyvässä kunnossa. Kaikki nämä toimenpiteet eivät tähtää pelkästään heleältä näyttävään ihoon, vaan myös sairauksien ehkäisyyn ja yleiseen hyvinvointiin.

Kaikista eniten ihoa ennenaikaisesti vanhentaa tupakointi ja auringonotto - kaksi pahetta, joista kumpikaan ei kuulu harrastuksiini. Molempien tapojen vakavimmat haitat liittyvät lisääntyneeseen syöpäriskiin, joka on paljon painavampi syy olla harjoittamatta niitä kuin liian aikaisin rypistyvät silmäkulmat. Tupakoinnin vaarat tuntuvat olevan jo aika hyvin tiedossa, ja onneksi viime vuosina myös auringonoton haitoista on rummutettu!

Kavereiden kanssa keskustelemme myös muiden elämäntapojen vaikutuksesta ihon kuntoon. Aika moni meistä tuntuu nipistävän yöunista: osa tekee yötöitä, osa valvoo lasten kanssa ja osa elää muuten vain epäsäännöllistä elämää. Valvomisen vaikutuksesta ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen ei taida olla tutkimusnäyttöä, mutta kaikista meistä valvominen tuntui tekevän meistä vanhemman näköisiä. Ehkä se on vain sitä, että enää vähistä yöunista ei enää palaudu niin kuin kaksikymppisenä!

Itse en ole vielä huolestunut ikääntymisestä, mutta pyrin silti hoitamaan ihoani mahdollisimman huolellisesti. Minulle kaikinta tärkeintä ihonhoitoa on ihon huolellinen kosteutus, sillä huomaan kuivalta iholta selvemmin pikku rypyt ja kiristykset. Niinpä kosteutan kasvoni ja silmänympärykseni aamuin illoin, ja kerran pari viikossa valelen kasvoilleni tuhdimman hoitonaamion. Varsinaisia anti-age -voiteita en aikaisemmin ollut käyttänyt, mutta kun posti toi kesällä Avénelta  Physiolift -tuotesarjan anti-age -tuotteita kokeiluun, ajattelin, että voisin tehdä pienen tehokuurin kasvoilleni.

Tuoteperheeseen kuuluu kaksi päivävoidetta, yövoide sekä Precision Wrinkle Filler, joka on eräänlainen ryppyjen täsmähoitotuote. Tuotesarja on tarkoitettu jo syntyneille juonteille, eli sinänsä en ehkä vielä kuulu kohderyhmään, mutta se ei estänyt minua suorittamasta tehokuuriani! Physiolift-sarjan tuotteissa tehoaineina toimivat muun muassa retinaldehydi ja hyaloronihapon mono-oligomeerit.

Suosikkituotteeni sarjasta oli ehdottomasti Physiolift Eyes -silmänympärysvoide. Minulla ei ole (vielä) mitenkään ihan älyttömästi silmänympärysryppyjä, mutta huomasin kyllä selvän eron niinä aamuina, kun olin illalla laittanut voidetta silmänympäryksiini. Voide kosteutti todella hyvin, eikä silmäni näyttäneet niin väsyneiltä aamuisin!

Olin juuri sopivasti kuluttanut loppuun Tolerance-sarjan tuotteet, joten kylppärin kaapissani oli päivä- ja yövoiteen mentävät aukot. Physiolift -sarjan toinen päivävoide, Day Smoothing Cream, toimikin varsin sopivana paikkaajana. Emulsio tuntui jotenkin vähän liian vähän kosteuttavalta, joskin kuvittelisin sen sopivan vähän rasvaisemmalle iholle loistavasti. Yövoiteesta olen tykännyt myös, ja itse asiassa olen välillä käyttänyt sitä myös päivisin, kun ihoni on tuntunut tarvitsevan erityiskosteutusta! Vaikka yleisesti pidänkin tuoksuista, tykkään, että kasvovoiteeni eivät tuoksu kovinkaan voimakkaalle, ja kaikissa Avénen tuotteissa onkin miellyttävän hillitty tuoksu.

Syville juonteille tarkoitettua täsmähoitoa olen kokeillut muutaman kerran, mutta juonteiden puuttuessa ei tuotteella oikein ollut vaikutusta. Ihoni kylläkin tuntui tavallista kosteammalta ja jollakin tapaa pinkeämmältä tuotteen käytön jälkeen. Voisin kuitenkin kuvitella, että tulevaisuudessa tykkäisin käyttää vastaavanlaista tuotetta - vaikka sen vaikutus olisikin vain hetkellinen. Mikään voide kun ei voi taikoa jo syntyneitä juonteita ikuisesti kadoksiin, mutta onhan se mukavaa, jos niitä saa vähän siloiteltua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat