Näin kevään tullen on kiva vähän päivittää treenivaatekaappia, sillä Kapkaupungin vuoden jäljiltä urheiluvaateosastoni on uusiutunut oikeastaan vain kesävaatteiden osalta. Kaikenlisäksi olen näemmä onnistunut hukkaamaan muutossa osan urheiluvaatteistani, enkä ole onnistunut löytämään kevyempiä juoksutakkejani mistään!

Olen pyrkinyt vähentämään vaatteiden ostamista viimeisen kuluneen vuoden aikana, ja onnistunutkin siinä kohtalaisen hyvin, enkä siksi haluaisi ostaa treenivaatteitakaan turhaan. Urheiluvaatteet on kuitenkin eri juttu kuin arkivaatteet siinä mielessä, että niiden pesutahti on aivan eriluokkaa kuin muiden vaatteiden. Kevyellä lenkillä päällä ollutta juoksutakkia ei ehkä tarvitse pestä ihan joka kerta, mutta litimäräksi hikoiltua toppia ei oikein viitsi toista kertaa päälle laittaa. Siksipä tuntuukin, että erilaisia toppeja, kerrastoja ja alusasuja saa olla kaapeissa pilvin pimein.

Olen kokenut, että treenivaatteissa ei välttämättä brändi ole minkäänlaisen laadun tae, ja edullisestikin voi löytää tosi hyviä vaatteita. Olen joskus maksanut trikoista kahdeksankymppiä, ja ne ovat rispaantuneet parissa kuukaudessa! Toisaalta taas omistan useita seitsemän euron toppeja, jotka putkahtavat kuin uusina pesusta triljoonannenkin kerran jälkeen. Valitettavasti joskus on hankalaa ennustaa, että mikä vaate tulee kestämään ja mikä ei (tai sitten en vain tajua tekstiileistä mitään).

Viime aikoina olenkin siirtynyt yhä enemmän edullisimmille apajoille, ja olen ostanut treenivaatteitani esimerkiksi Stadiumin omasta mallistosta ja H&M:ltä. Etenkin H&M:n treenivaatteet ovat olleet minulle erittäin positiivinen yllätys, ja paria harhaostosta lukuunottamatta kaikki ostamani on ollut todella kestävää.

Treenivaatteissa tykkään kirkkaista väreistä - mikään ei ole niin masentavaa kuin juosta kokomustassa, heh. Toisaalta tykkään vähän katsoa kokonaisuuttakin, enkä juosta ympäriinsä neonväreissä kireestä kantapäähän. Yleensä minulla on tapana ostaa neutraaleja (kuten vaikkapa mustia ja harmaita) alaosia ja värikkäitä yläosia sekä asusteita. Niin on helppoa saada puettua kiva kokonaisuus treeneihin, eikä tarvi alkaa mätsäilemään liikaa. ;)

Juoksukengät on oikeastaan tällä hetkellä ainut treenivaatetus, joista en suostu tinkimään. Tällä hetkellä mun lempparikengät tulevat Addulta: Adidas Boston Boosteilla juoksen "normilenkit", ja Adizero Adiokset vedän jalkaan, kun suuntaan vauhdikkaampiin menoihin. Onneksi nämä värikkäät kengät miellyttävät myös silmääni, ja näitä voi käyttää myös lenkkipolkujen ulkopuolella. Koska juoksen suht paljon, joudun päivittämään kenkäparini ainakin pari kertaa vuodessa.

Pakko tunnustaa, että uudet ja nätit juoksuvaatteet antavat kyllä ihan pikkuriikkisen lisäboostin lenkkeilyyn!

Kommentit (4)

Sanna

Mun parhaat treenihousut on Lidlistä. Joustavat trikoot ja kivan värikkäät. Olen kyllä sieltäkin ostanut huonolaatuisia, jotka ei hengitä, mutta vuosien myötä jo oppinut, mitkä Lidlin vaatteet ovat hyvälaatuisia. Myöskin Lidlin mustat arkihousut (jotain venyvää materiaalia) ovat ihan lempparit eivätkä ole menneet pesussa miksikään eivätkä yhtään nukkaantuneet.

Myös nuo Stadiumin oman merkin vaatteet ovat kivoja. Mullaki yhdet tosi kalliit jumppatrikoot, mutta hyi, niin ahdistavat päällä.... :)

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Itse asiassa mullakin on Lidlin vaatteista tosi hyviä kokemusta! Sain niitä monta vuotta sitten testiin blogin kautta, ja osa on käytössä vieläkin.

Vierailija

Voi, toi takki on ihana! Onko se Stadiumista? Olen saattanut kuolata samaa takkia joskus kaupassa :D Ja olen myös tykästynyt kovasti H&M:n treenivaatteisiin, varsinkin toppeihin! Mielestäni ovat yhtä laadukkaita, elleivät joskus jopa laadukkaampiakin kuin Niket ym. kalliit merkkikamat.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat