)Juoksuharrastajan on syytä venytellä suht ahkeraan, sen olen oppinut (kirjaimellisesti!) kantapään kautta. Olen ollut onnekas ja välttänyt pahimmat rasitusvammat, ja ainoat vaivani ovat yleensä olleet venyttelyn puutteesta johtuvia. Niinpä venyttely kuuluukin nykyisin arkirutiineihini, ja pyrin venyttelemään ainakin neljänä iltana viikossa. Aikaa touhuun menee kymmenisen minuuttia, ja venytellessä voi juoda teetä, katsella telkkaria tai lueskella kirjaa - ajanpuute ei siis voi olla tekosyy.

Venyttelen tosiaan yleensä aina iltaisin, ja yleensä teen yhtä venytystä 30-60 sekuntia. Pidän venytykset simppeleinä, enkä suosi mitään monimutkaisia liikkeitä - muuten venyttelyjä ei yksinkertaisesti tule tehtyä. Minulle on tärkeintä säilyttää venyttelyssä säännöllisyys vammojen ehkäisemiseksi!

Venytellessäni käyn läpi seuraavat liikkeet:

1. Pakaravenytys

Tämä venytysliike ottaa hyvin piriformis-lihakseen, joka ainakin minulla tuntuu helposti jumiutuvan.

2. Klassinen etureisivenytys

Klassinen, mutta ah niin toimiva etureisuvenytys. Toisinaan venytän etureidet tekemällä saman liikkeen makuullaan, se tuntuu joskus aavistuksen tehokkaammalta.

3. Takareidet

Takareidet on helppo venyttää näin, tai vaihtoehtoisesti aitajuoksijan asennossa lattialla.

4. Pohkeet

Tämä on tehokas venytys pohkeille! Venytystä voi tehostaa rullaamalla maassa olevaa jalkaa päkiälle ja takaisin. Pyri pitämään kantapää maassa.

5. Lonkankoukistajat

Lonkankoukistajien venytteleminen on todella tärkeää juoksijalle! Itse venyttelen lonkankoukistajat aina näin - joskus laitan polven maahan tehostaakseni venytystä.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat