Juoksuharrastuksen kautta olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin ympäri maailman. Monet näistä ihmisistä ovat olleet sellaisia, joihin en olisi muuten välttämättä koskaan tutustunut, koska en todennäköisesti olisi muuten törmännyt heihin eriävän iän, ammatin tai muiden elinympyröiden vuoksi. Juoksuharrastus onkin ennen kaikkea tuonut heterogeenisyyttä kaveripiiriini!

Ollessamme Johannesburgissa tutustuin juoksun kautta jälleen kerran uuteen ihmiseen. Etsin paikallisella Facebookin juoksufoorumilla tietoa Johannesburgissa juoksevista juoksukerhoista, kun eräs foorumin jäsen otti minuun yhteyttä ja sanoi, että voisi hostata meille yhteislenkin paikallisessa keskuspuistossa. Mikäs siinä, ajattelin, ja sovimme seuraavalle päivälle lenkkitreffit!

Seuraavana päivänä tapasimme sovitusti puoli kuudelta puiston porteilla. Harmillisesti poikakaverini kärsi koko päivän vatsakrampeista, joten hän ei päässyt mukaan. Poikakaverin jääminen hotellille vähän demotivoi itseänikin, ja hetken aikaa pohdin, pitäisikö itsekin jäädä vain makoilemaan, sillä olo oli aika nuutunut pitkän helteessä vietetyn päivän jälkeen. Lähdin kuitenkin matkaan, ja päästyäni puiston porteille  pihaan kurvasi nelikymppinen mies kahden koiran kanssa, ja esittäytymisen jälkeen lähdimme juoksemaan pitkin puiston polkuja.

Tehtiin koirien kanssa vajaan tunnin lenkki, ja välillä pysähdyimme juomaan vettä ja uittamaan koiria. Juoksimme välillä teillä, välillä poluilla ja välillä maastossa. Juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä: ihmisten temperamentista, Trumpista, rakkaudesta ja (tietenkin) juoksemisesta.

Puisto oli todella kaunis, enkä olisi uskonut, että Joburgista löytyy niin vehreitä paikkoja! Olin todella kiitollinen, etten antanut laiskuudelle valtaa vaan lähdin lenkkeilemään – olin taas yhden kokemuksen rikkaampi!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat