(Kaupallinen yhteistyö Sudion kanssa)

Olen aloittanut juoksuharrastukseni sellaiseen aikaan (2000-luvun alussa!), että musiikin kuuntelu lenkkeillessä ei ollut mikään itsestäänselvyys. Kun 14-vuotiaana tein ensimmäisiä lenkkejäni, oli luksusta, jos sain joskus mukaani äidin korvalappustereot. Niistä sitten kuuntelin Radio Mafiasta nauhoittamani biisejä, tai vaihtoehtoisesti äitini C-kasetteja, jotka eivät tosin vastanneet musiikkimakuani täysin. Vähän myöhemmin raahasin mukaani lenkeilleni CD-levysoittimen, sellaisen pienen, joka mahtui sopivasti vyölaukkuun. :D Harmi vaan, että noilla lenkeillä piti edetä miltei hiipimällä, sillä soitin reagoi liikaan tärähtelyyn ja biisit jäivät kesken!

Onneksi nykyisin musiikin kuuntelu lenkillä on hieman helpompaa kuin viitisentoista vuotta sitten - tosin enää minulle ei ole yhtä tärkeää kuunnella musiikkia lenkeilläni kuin joskus aikaisemmin. Ennen kuuntelin musiikkia aina, kun juoksin yksin, mutta nykyisin tykkään juosta välillä myös ilman musiikkia. Etenkin silloin, kun juoksen kotiin hälyisen työpäivän jälkeen, on kivempaa juosta ilman musiikkia.

Yksin tekemistäni lenkeistä juoksen ehkä hieman yli puolet muusiikkia kuunnellen. Erityisen tärkeää musiikki on yksinäisillä pitkiksillä, joiden aikana varmaan kuolisin tylsyyteen, jos en saisi musiikista energiaa. Myös pitkien, 2-4 kilometrin mittaisten ratavetojen aikana on toisinaan mukava kuunnella musiikkia. Mattojuoksu on myös ehdoton nou-nou ilman kunnon poppeja korvissa! Yleensä kuuntelen musiikkia Spotifyn kautta, ja kannan iPhoneani mukanani Spibeltissä.

Vaikka musiikista saa energiaa, kisoissa en juurikaan kuuntele musiikkia. Lyhyillä matkoilla, kuten 3-10 kilsan mittaisilla matkoilla, musiikki häiritsee keskittymistäni vauhdin ylläpitämiseen, ja joudun käyttämään kaiken aivokapasiteettini siihen, että fokusoidun pitämään oikeaa tahtia yllä. Etenkin tosi nopeilla matkoilla muusikki voi häiritä myös siksi, että sen tempo on hitaampi kuin juoksurytmini, jolloin automaattisesti hidastan vauhtiani.

Olen myös huomannut, että kovaa juostessa kuulokkeiden johdot haittaavat käsieni liikettä - tätä ongelmaa ei tosin ole enää, kun pääsin tutustumaan langattomien kuulokkeiden ihmeelliseen maailmaan. En ymmärrä, miten olen aiemmin pärjännyt tavallisilla kuulokkeilla, sillä langattomat kuulokkeet ovat todella paljon kätevämmät juoksutreenissä. On myös aika mahtavaa, että kuulokkeista painamalla voi vaihtaa kappaleen ilman, että tarvii kaivella kännykkää Spibeltistä.

(Kuulokkeet saatu blogin kautta Sudiolta)

Maratonilla musiikin kuuntelu on ehdotonta, ja olenkin tässä lataillut jo soittolistaa Ljublijanan varalle. Juostessa tykkään kuunnella vähän erityyppistä musiikkia kuin muuten, ja yleensä lataan listan täyteen menneitä ja nykyisiä hittitanssibiisejä. Niitä kuunnellessa tulee vaan niin hyvä fiilis, ja omat mielikuvat pääsevät valloilleen. Yleensä fantasioin itseni ylittämässä maaliviivan uskomattomaan enkka-aikaan Final Countdownin soidessa taustalla, hahhah.

Seuraavaksi voisin tehdä teille listan lempijuoksubiiseistäni - mutta sitä ennen, kertokaahan omat ykkössuosikkinne. :)

Kommentit (1)

Vierailija

Hei,

Kaupallinen yhteistyö pitäisi mainita heti postauksen alussa (jotta lukija voi halutessaan jättää lukematta mainospostauksen). Tämä on yleinen käytäntö ja suurin osa bloggaajista sitä onneksi nykyään noudattaakin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat